27 aug. 2017 | 08:33

Facebook s-a apucat de hardware: vrea să concureze cu Apple și Amazon

ACTUALITATE
Facebook s-a apucat de hardware: vrea să concureze cu Apple și Amazon

Facebook face o treabă foarte bună în a domina activitatea online a multora dintre noi. Se pare însă că gigantul vrea să își extindă aria de activități.

În fiecare săptămână, Facebook anunță actualizări mai mici sau mai mari pentru serviciile sale online. Conform celor de Business Insider însă, oficialii companiei nu sunt mulțumiți doar cu soluții software, ci vor să se extindă pe hardware. Responsabili de această sarcină sunt inginerii din spatele diviziei Building 8. Au mai circulat în trecut zvonuri despre activitatea respectivei divizii, dar acum ne putem forma o imagine mai clară despre gadgeturile pe care Facebook le va lansa sub brand propriu.

Deși acest informații nu provin dintr-o sursă oficială, se pare că Facebook Building 8 lucrează la un dispozitiv pentru video chat similar ca funcționalitate cu Amazon Echo Show. Respectivul aparat ar putea facilita interacțiunea de la distanță cu membrii familiei și prietenii care nu au o afinitate pentru tehnologie. În acest scop, designul va fi dominat de un panou sensibil la atingere. Produsul cu numele de cod Aloha se pare că este testat de angajați de câteva luni în confortul căminului, dar pe piață va ajunge abia în mai 2018 la un preț de 500 de dolari.

Un alt proiect ajuns online prin intermediul celor de la Bloomberg face referință la o boxă smart. Amazon și Google au deja astfel de produse pe piață, Amazon Echo și Google Home. Apple va lansa propriul Homepod pe o rețetă similară până la finele acestui an. Având în vedere dimensiunea Facebook, pare natural să dorească să lanseze un gadget din aceeași familie. Boxa cu pricina ieșită din laboratoarele lui Zuckerberg ar trebui să poată fi achiziționată cu doar 100 de dolari. O cameră capabilă de filmări la 360 de grade pare, de asemenea, să fie pe lista de proiecte.

Ca referință, responsabil de toate aceste proiecte este Andrew Bosworth. Unul dintre primii angajați Facebook, el este la această oră directorul Building 8 și, în același timp, e liderul diviziei de realitate virtuală din companie.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele