15 iun. 2017 | 10:30

Facebook îți oferă un buton pentru GIF-uri în comentarii

ACTUALITATE
Facebook îți oferă un buton pentru GIF-uri în comentarii

Ne-am obișnuit deja cu multitudinea de modificări  care sunt implementate regulat pe Facebook, iar de această dată surpriza va culmina cu o secțiune de comentarii bogată în GIF-uri.

Facebook pregătește o surpriză pentru utilizatori, cu ocazia celebrării a 30 de ani de GIF-uri  (Graphics Interchange Format), acele fotografii animate, dinamice, compuse din mai multe cadre consecutive. Ca urmare a acestei ocazii speciale, Mark Zuckerberg vrea să le ofere utilizatorilor posibilitatea de a folosi GIF-uri în comentarii.

GIF-urile nu sunt o noutate pentru Facebook, ele devenind populare odată cu introducerea Facebook Messenger, în 2015, platformă care le permite utilizatorilor să posteze aceste animații în conversație, fără a fi nevoie să le caute în browser. Până în acest moment, utilizatorii au distribuit un total de aproximativ 13 bilioane de GIF-uri pe parcursul unui singur an, prin intermediul aplicației de Messenger. Asta ar echivala cu aproape 25.000 de GIF-uri pe minut, scrie Digital Trends.

Pentru că au trecut 30 de ani de când acest format a fost inventat, Facebook vrea să celebreze această reușită și introduce o nouă funcție care îți oferă posibilitatea de a trimite GIF-uri în comentarii, fără a fi necesar să părăsești platforma. Acum, tot ceea ce va trebui sa faci este să apeși pe un buton dedicat, care se va regăsi în secțiunea de comentarii, și apoi să scrii câteva cuvinte pentru a găsi animația potrivită, similar modalității în care GIF-urile sunt distribuite pe Messenger. Până în acest moment, GIF-urile puteau fi postate în comentarii prin adăugarea unui link din Giphy.

Cu ocazia acestei celebrări, Facebook a creat în parteneriat cu Giphy, 20 de animații unice, care pot fi accesate de pe cele două platforme amintite.

GIF-ul a fost inventat în 1987, de un grup de programatori, îndrumați de Steve Wilhite. Atunci formatul devenise popular pentru imaginile statice, pentru că algoritmul de compresie reducea mărimea fișierului digital, fără a degrada calitatea vizuală.