Facebook închide două aplicații de care oricum nu-ți păsa

Facebook închide două aplicații de care oricum nu-ți păsa
21:00 09.08.2017

Ocazional, cei de la Facebook fac curățenie prin portofoliul de aplicații, iar săptămâna aceasta procesul a generat două victime.

Când vine vorba de Facebook, cei mai mulți dintre noi folosesc o singură aplicație pentru mobile. Eventual, administratorii de pagini publice de Facebook s-ar putea să aibă instalat și programul Pages Manager. Compania lui Mark Zuckerberg face însă deseori experimente cu aplicații noi dedicate unui public mai mult sau mai puțin restrâns. Când iese la iveală că utilitatea lor este relativă, acestea sunt desființate.

Aplicația Lifestage a fost lansată în luna august a anului trecut. La momentul respectiv, progrămelul era promovat ca fiind unealta perfectă de dialog pentru adolescenți, o alternativă Snapchat. Un pic restrictivă, aplicația putea fi accesată în teorie doar de persoanele sub 21 de ani și facilita împrietenirea cu elevi și studenți din același liceu sau de la liceele din împrejurimi.

Un pic trist pentru dezvoltatori era că oricine putea trece peste limita de 21 de ani, cu condiția să mintă în legătură cu vârsta. Conform celor de la Business Insider, aplicația Lifestage tocmai a fost eliminată din App Store și, în curând, compania va opri suportul pentru ea.

A doua victimă din această săptămână este aplicația Groups, dedicată persoanelor care fac parte din mai multe grupuri pe Facebook și vor să le acceseze pe toate cu o ușurință sporită. Dintr-un punct de vedere, programul te ajuta să te concentrezi și să dedici mai multă atenție membrilor unui grup, fără sursele de distragere din News Feed-ul Facebook. Ideea nu era neapărat una neinspirată, dar numărul utilizatorilor se pare că nu i-a justificat existența. Va înceta să mai funcționeze după 1 septembrie.

facebook-groups

Conform oficialilor Facebook, o mare parte dintre funcțiile aplicațiilor care sunt desființate ajung ulterior să-și găsească loc în aplicația centrală a companiei. Procesul este destul de lent și de laborios, dar important este că are loc și funcționează pe termen lung.

 

loading...