Facebook crește semnificativ calitatea clipurilor

Facebook crește semnificativ calitatea clipurilor

Facebook aduce o actualizare platformei aproape în fiecare săptămână, dar cea mai recentă dintre ele s-ar putea să te încânte mai mult decât te aștepți.

Cei mai mulți dintre noi stau pe Facebook de pe telefon. Majoritatea conținutului original care ajunge în fluxul de postări de pe platformă este imortalizat cu camera de la mobil. Cu toate acestea, pe partea de găzduire a conținutului video, platforma a venit din totdeauna cu limitări semnificative.

Dacă ai postat vreodată un clip filmat cu telefonul pe YouTube și pe Facebook, sunt șanse foarte mari să se fi văzut mai bine pe YouTube. Motivul are legătură cu faptul că am ajuns să filmăm la rezoluție 4K Ultra HD cu telefonul mobil și aproape orice smartphone modern filmează Full HD 1080p. Din păcate, clipurile pe care le vezi pe Facebook au fost limitate la o rezoluție 720p, indiferent de sursă.

În timp ce pe YouTube am văzut primele clipuri 4K în 2010, Facebook abia de curând a inițiat câteva experimente pe marginea suportului pentru conținut video Ultra HD. Cum se întâmplă de obicei, acele clipuri de înaltă rezoluție au fost implementate pe paginile publice ale unor vedete și organizații importante.

Confirmarea oficială a suportului pentru conținut video la rezoluție de 3840 x 2160 a fost înaintată celor de la TechCrunch. Din câte se pare, în următoarea perioadă ar trebui să poți urca conținut video pe Facebook din orice colț al mapamondului la cea mai înaltă rezoluție de care este capabil un smartphone de top. Standardul de compresie folosit pentru 4K pe cea mai mare rețea socială este 2160p UHD-1 Ultra High Definition Television.

Noile clipuri în 4K vor putea fi văzute pe TV-uri, desktopuri și laptopuri cu panouri de înaltă rezoluție, dar ar trebui să sesizeze o diferență și posesorii de mobile cu ecrane 2K.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: