Facebook vrea să te scoată din ”bula” ta socială cu noua actualizare

Facebook vrea să te scoată din ”bula” ta socială cu noua actualizare
Alexandru Puiu
07:33 19.10.2017

În timp ce Facebook testează și experimentează mai multe posibile actualizări în același timp, Facebook Explore tocmai a fost implementată global.

În funcție de cercurile de prieteni prin care te învârți online este foarte probabil să fi auzit de o așa numită ”bulă socială”. Respectivul fenomen face referire la faptul că devine aproape imposibil să înțelegi și să empatizezi cu opinii politice, sociale sau economice diferite de ale tale, când întregul tău cerc de prieteni cu care interacționezi zilnic îți împărtășește opiniile tale. Întregul NewsFeed este creat pentru a te încânta, astfel tot ceea ce vezi este rezultatul unor algoritmi complecși meniți să-ți aducă în prim plan postări cu care ești de acord. Din același motiv, ajungi să devii foarte agresiv și să ți se pară inadmisibil că există vreo logică în spatele gestului unei persoane de a vota, de exemplu, cu altcineva decât tine.

Printr-o măsură relativ simplă, Facebook vrea să remedieze efectele bulei sociale, într-o oarecare măsură. În acest scop, oficialii companiei americane au introdus în urmă cu ceva timp pe mobile funcția Facebook Explore. Acum, aceeași opțiune este disponibilă și pe varianta web a serviciului. Pentru a o accesa, este suficient să apeși în lista din stânga pe butonul More sau Vezi mai mult de la bază. Ultimul buton de jos va deveni atunci Explorează sau Explore.

[readmore]

După ce ai făcut un click pe Explore sau Explorează ar trebui să vezi o serie de postări interesante pentru tine, de la persoane publice sau publicații online, care ți s-ar putea părea interesante. Un algoritm foarte bine pus la punct se află în spatele Facebook Explore pentru a-ți afișa postări care să ți se pară relevante sau utile, dar care să nu vină din partea unei entități căreia i-ai dat Like. În mod esențial, opiniile expuse în secțiunea Explore nu ar trebui să fie radical diferite de ale tale. În același timp însă, ar trebui să facă o treabă un pic mai bună decât în a-ți prezenta evenimente și articole cu care ai putea să nu intri altfel în contact. Pentru a vedea mai repede despre ce este vorba în această actualizare, accesează Facebook.com/explore.

loading...