Facebook vrea să-ți transforme aniversările în momente memorabile

Facebook vrea să-ți transforme aniversările în momente memorabile

Cel mai nou set de schimbări introduse de Facebook încearcă să îmbunătățească experiența aniversărilor online.

Pentru că nu puteau să treacă două zile fără o actualizare adusă Facebook, oficialii companiei americane au postat pe blogul oficial câteva schimbări interesante. Cum se întâmplă de obicei când vine vorba de cea mai mare rețea socială din lume, noile funcții sunt implementate în primă fază pe un public restrâns, înainte să fie disponibile la nivel global. De această dată, utilizatorii din Statele Unite sunt cei privilegiați.

Actualizările anunțate de această dată vizează modul în care o persoană își poate celebra aniversarea pe Facebook și mecanismul prin care tu poți face mai special respectivul eveniment. Primul pas din această serie de modificări a constat într-o serie de clipuri de recapitulare pe care un aniversat le vede la câteva zile după eveniment, pentru a-și aminti urările de bine.

Un mod foarte original prin care îți poți celebra aniversarea pe Facebook constă într-o strângere de fonduri. Cu două săptămâni înainte de ziua ta, primești o notificare prin care poți începe o campanie cu ocazia zilei de naștere. În acel context, poți alege una dintre cele 750.000 de organizații non-profit de pe teritoriul SUA care au fost aprobate și certificate de Facebook pentru a fi utilizate în acest program. După ce ți-ai ales cauza nobilă și, eventual, ai personalizat textul, poți alege persoanele din lista ta de prieteni care sunt invitate să doneze.

birthday-fundraisers-mock
De partea cealaltă, dacă un prieten de-al tău are o aniversare, acum îi poți trimite un clip personalizat, făcut de Facebook. Aceste clipuri sunt menite să celebreze prietenia ta cu acea persoană și sunt formate din fotografii și clipuri strânse într-un colaj animat. Acestea îți vor apărea doar ție în Timeline în ziua aniversării unei persoane dragi și ține doar de tine dacă le partajezi sau nu.

Citește și: