eMAG anunță extinderea de care aveai nevoie pentru comenzile tale

eMAG anunță extinderea de care aveai nevoie pentru comenzile tale

eMAG a susținut înainte de Black Friday că a investit o sumă considerabilă de bani în depozit. Acum vine cu un anunț mai important în ceea ce privește logistica din România.

Subt numele de „cel mai mare depozit din sud-estul Europei”, eMAG susține că investește 300 milioane lei în noul spațiu, pentru o suprafață de 120.000 de metri pătrați. Pentru cine ține socoteala, suma e cu puțin mai mică (350 mil. lei) decât targetul fixat de eMAG pentru Black Friday. Noul spațiu ar avea o capacitate de trei milioane de produse. Tot comparativ cu Black Friday, în acest an a listat 200.000 de produse de-ale sale și restul până la două milioane de la parteneri din Marketplace.

Noul depozit vine cu strategia de dezvoltare la nivel regional. Ar duce la crearea a 4.000 de locuri de muncă și va fi construit de la zero până la până la începutul anului 2019. Totodată, va fi dedicat produselor voluminoase medii și mari (televizoare, mașini de spălat, frigidere, aspiratoare etc.). Pe lângă spațiul de depozitare, o bună parte din investiția eMAG a fost alocată pentru tehnologia de sortare automatizată și predare.

Astfel, depozitul eMAG va fi dotat cu rafturi de stocare a produselor, dar și un sistem automatizat de benzi conveioare și sortere automatizare. Teoretic, 200 de camioane cu marfă ar putea fi încărcate zilnic la depozit. Toate acestea ți-ar putea aduce mai repede comenzile din campanii ca cea derulată de ziua națională. În perioada asta ai oferte excelente la telefoane, laptopuri și televizoare.

Planul eMAG e ca depozitul să fie construit într-o zonă cu acces la autostradă, la ieșire din București, în județul Giurgiu. Ar fi în apropierea depozitului actual, ceea ce va permite o îmbunătățire a proceselor logistice. Pentru deschiderea noului depozit, va angaja peste 750 de specialiști și operatori de logistică în prima etapă de dezvoltare, iar numărul acestora va crește în următorii ani. eMAG a achiziționat o suprafață de 600.000 mp pentru dezvoltarea proiectului.

Citește și: