Cum arată degetul atașabil care îți va extinde abilitățile naturale [VIDEO]

Cum arată degetul atașabil care îți va extinde abilitățile naturale [VIDEO]

Industria protezelor a cunoscut un salt uriaș înainte odată cu apariția printării 3D și a dezvoltării domeniului roboticii. Protezele nu numai că au progresat, dar au și devenit mult mai accesibile pentru oamenii de rând. Dar dacă nu îți lipsește niciun membru sau parte a corpului, dar vrei totuși să adaugi una? Ei bine, acum se poate și asta. 

De acum îți poți atașa un al doilea deget opozabil la una dintre mâini. El poate fi controlat cu ajutorul picioarelor și se poate dovedi de un real ajutor în viața de zi cu zi. Concepția obișnuită a termenului de proteză este strâns legată de oamenii care, din păcate, suferă de un handicap fizic. Ele au rolul de a îi ajuta să treacă peste aceste obstacole și să redevină oameni obișnuiți. Însă termenul poate fi explicat și altfel. O proteză poate fi ceva care să fie considerat ”în plus”, nu neapărat un înlocuitor pentru ceva anume.

O cercetătoare de la Colegiul Regal de Artă din Marea Britanie a dezvoltat un deget obozabil pe care îl poți adăuga pe lângă celelalte două pe care le ai deja. El este realizat cu ajuorul imprimării 3D și este construit dintr-un material numit Ninjaflex, un fel de plastic mai flexibil. Două motorașe care sunt atașate pe o bandă legată la mână au rolul de a pune în funcțiune degetul în direcții diferite și de a îl îndoai în dreptul falangelor.

degetul atatșabil

Partea inedită a degetului este modul în care el este controlat. Nu are legătură cu impulsurile creierului sau contracțiile anumitor mușchi. În schimb, el poate fi utilizat cu ajutorul unor pantofi speciali dotați cu senzori de presiune. Practic, trebuie să calci mai apăsat în mai multe moduri, fiecare dintre ele corespunzător unei mișcări ale celui de-al treilea deget opozabil. Toată această metodă este folosită pentru a demonstra corelația dintre mâinile și picioarele noastre, notează Slashgear.com.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Etichete: