15 sept. 2017 | 07:50

De ce a eșuat autentificarea Face ID în prezentarea Apple

ACTUALITATE
De ce a eșuat autentificarea Face ID în prezentarea Apple

iPhone X este primul smartphone Apple cu autentificare facială, dar Face ID a eșuat în cadrul prezentării desfășurate marți în Cupertino.

Dintr-o conferință de aproape două ore ce a fost organizată de Apple în urmă cu câteva zile, foarte mulți au rămas cu un singur lucru. Compania americană a înregistrat un eșec major, iar Face ID este o metodă de autenticare inutilă. Respectiva concluzie a fost trasă după ce demonstrația de autentificare a unuia dintre directorii Apple nu a funcționat.

Dintr-un punct de vedere, întregul episod a durat mai puțin de cinci secunde, iar Craig Federighi a fost nevoit să se autentifice cu codul de securitate pentru a-și debloca aparatul. În contextul în care o mare parte din prezentare a fost dedicată eficienței, utilității și rapidității acelei opțiuni, mulți au sperat ca Apple să vină cu un argument pentru situația jenantă.

Din fericire, inevitabilul s-a întâmplat. Oficialii Apple au făcut o declarație celor de la Yahoo, iar argumentul este unul cât se poate de logic. Totul pleacă de modul în care funcționează Face ID și de la faptul că la un moment dat se dezactivează automat dacă prea multe persoane încearcă să se autentifice fără să fie proprietarii aparatului.

Problema a fost dată de angajații companiei care au manipulat aparatului de test înaintea prezentării Apple. Pentru că Face ID a încercat să autorizeze fizionomia acelor persoane de mai multe ori fără succes, la un moment dat, funcția s-a dezactivat. Din acest motiv, Craig a fost nevoit să-și tasteze codul de securitate. Posesorii de iPhone cu Touch ID ar trebui să înțeleagă exact despre ce este vorba, având în vedere că și senzorul de amprentă de pe un telefon Apple se dezactivează după cinci tentative eșuate de autentificare. Atunci, la fel ca în prezentarea Apple, trebuie să tastezi codul de securitate.

Trăgând linie, deși argumentul oferit de Apple pare fezabil, rămâne să testăm și noi cât de eficientă sau ineficientă este soluția de autentificare introdusă odată cu iPhone X.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele