30 aug. 2017 | 13:35

Dacia Duster 2018: Cum arată a doua generație a SUV-ului românesc

ACTUALITATE
Dacia Duster 2018: Cum arată a doua generație a SUV-ului românesc
  1. Dacia Duster 2018 este un model extrem de anticipat al producătorului român, iar acum avem primele imagini oficiale ale automobilului.

Au trecut aproximativ șapte ani de când primul model de Dacia Duster s-a lansat pe piață, iar succesul acestuia a fost unul neașteptat. De-a lungul timpului, au fost vândute mai bine de un milion de mașini din această gamă, grație creșterii popularității SUV-urilor atât în țară, dar și în restul Europei.

dacia duster 2018

Zvonurile despre Dacia Duster 2018, care reprezintă a doua generație de SUV-uri produse de uzina de la Mioveni, au început să apară în urmă cu câteva luni și am avut parte de diverse imagini cu automobilul. Acum avem parte de cele oficiale, care ne arată schimbările mai mici sau mai mari care s-au produs în cadrul noului design. Per total, noua mașină păstrează liniile impuse de către clasicul model, însă subtilitățile pot fi observate cu ușurință.

dacia duster 2018

Blocurile optice au un design nou, capota are nervurile redesenate, iar scutul cromat din partea din față scoate în evidență caracterul SUV al automobilului. De asemenea, parbrizul este mai înclinat și este amplasat cu 100mm mai în față, iar jantele sunt de 17 inci, conform automarket.ro. Din păcate, nu avem decât imagini cu exteriorul mașinii, dar Dacia Duster 2018 ne va rezerva, cu siguranță, surprize plăcute și la acest capitol.

dacia duster 2018

Interiorul automobilului va fi dezvăluit pe 12 septembrie, la Salonul Auto de la Frankfurt, unde s-a vehiculat de ceva vreme că Dacia va aduce noul model de Duster.

dacia duster 2018

Sub capotă nu ar trebui să aibă loc mari schimbări, deoarece noile modele se vor baza, în principiu, pe aceleași motorizări. Ar putea exista motorizări noi pentru Grand Duster, datorită greutății mai crescute a acestuia. De asemenea, tracțiunea pe față și tracțiunea pe toate roțile vor fi păstrate, la fel ca noua transmisie EDC, cu șase viteze și dublu ambreiaj.