Cum va funcționa noul Game Mode din Windows 10

Cum va funcționa noul Game Mode din Windows 10

Windows a anunțat recent că o nouă funcție va fi introdusă în sistemul de operare, Game Mode urmând să optimizeze jocurile.

Se știe deja de aproximativ o săptămână că funcția va debuta pe Windows 10 destul de curând, iar acum, Microsoft explică și cum va funcționa aceasta pentru îmbunătățirea performanței în timpul unei sesiuni de gaming.

Astfel, atunci când un sistem face trecerea la Game Mode, resursele oferite de către procesor și de către placa video vor fi prioritizate, astfel încât să ajungă la jocul pe care îl pornești, arată theverge.com. Scopul principal al jocului este să îmbunătățească frame rate-ul fiecărui joc pe care decizi să îl încerci.

Microsoft lucrează la mai multe funcții de gaming integrate în sistemul de operare și nu toate dintre acestea sunt strict legate de Game Mode. Astfel, va exista în sistem și un toolbar, ce se va denumi Game Bar. Acesta va fi disponibil apăsând combinația de taste ”Windows + G”, pentru a avea acces la scurtături care să faciliteze efectuarea de screenshot-uri, înregistrarea de videoclipuri și chiar streaming-ul către Beam, care este competitorul lui Twitch. Streaming-ul încorporat către Beam este o nouă funcție în sine.

Game Mode va trebui activat de la un joc la altul, iar pentru a face asta, va trebui să intri în Game Bar, iar în setări să bifezi căsuța ce permite jocului deschis să pună sistemul în Game Mode. Microsoft spune că unele jocuri ar putea să facă asta automat, dar majoritatea nu au capabilitatea asta, momentan.

Aceste detalii sunt doar o parte din cele pe care ar trebui să le prezinte Microsoft, pentru că aceștia nu au detaliat modul exact în care Game Mode influențează procesorul și placa video. Funcțiile vor deveni disponibile întâi celor ce folosesc cele mai noi build-uri ale sistemului de operare, iar varianta full va fi disponibilă în Windows 10 Creators Update, ce se va lansa pe parcursul acestui an.