Cum trimiți linkuri de pe telefon pe Windows 10 cu ”Continue on PC”

Cum trimiți linkuri de pe telefon pe Windows 10 cu ”Continue on PC”
20:51 17.12.2017

În Fall Creators Update, cei de la Microsoft au facilitat transferul de date între PC și smartphone. Mai rămâne să înveți cum trimiți linkuri de pe mobil pe Windows 10.

Încă de acum câțiva ani, a existat o relație specială între iPhone-uri și Mac-uri. Atâta timp cât foloseai același ID Apple pe un sistem și un smartphone, acestea erau împerecheate, iar datele se sincronizau fără nici un fel de intervenție din partea ta. Chiar dacă nu vorbim de o relație la fel de complexă, în cea mai recentă versiune de Windows 10, Microsoft a introdus ceva similar. Pentru ca lucrurile să funcționeze ca unse, nu trebuie decât să te asiguri că ești autentificat cu același nume de utilizator Microsoft pe ambele echipamente.

E important de reținut că noua funcție introdusă de la Microsoft este intitulată Continue on PC. Aceasta se activează după ce ai făcut click pe Start în Windows 10, ai tastat Settings și ales primul rezultat. De pe prima linie a noii ferestre, te interesează Phone. Este important de reținut că noua opțiune este compatibilă doar cu terminalele ce rulează Android sau iOS. După ce ai făcut click pe Phone, apasă pe + Add a phone și tastează-ți numărul de telefon având grijă să selectezi România în partea stângă cu +40. După ce ți-ai confirmat numărul, în câteva momente, vei primi un SMS cu linkul de instalare al noii aplicații.

Alternativa este să instalezi Continue on PC din AppStore sau Google Play.  Eu am făcut experimentul pe iOS. Am rulat imediat după instalare Continue on PC și m-am autetificat cu același cont de Microsoft pe care îl folosesc în Windows 10.

Partea complicată a trecut. Rămâne să intri în browserul preferat pe iPhone sau iPad. Acesta ar putea fi Mozilla Firefox, Google Chrome sau Safari. Dacă ai găsit un link care te interesează, apasă pe butonul de partajare cu vârful de săgeată în sus. Du-te până la capătul listei de opțiuni de partajare și apasă pe Altele sau Others. Bifează Continue on PC. Revină la ecranul anterior și fă un tap pe noua opțiune Continue on PC. Prima oară, vei fi nevoit să te autentifici în respectivul utilitar, dacă nu ai făcut-o deja. După câteva momente, pagina web pe care erai pe Chrome, Safari sau Firefox se va deschide automat pe desktop.

loading...