Cum sunt protejate iPhone-urile din fabrici pentru a nu fi fotografiate
Cei de la Apple fac eforturi pentru a-și proteja producția de smartphone-uri de ochii presei înainte de lansarea unui nou iPhone. Procedurile sunt însă de speriat.
Nu ar trebui să vină ca o surpriză faptul că în fabricile din China în care se produc iPhone-uri sunt niște condiții de muncă oribile. Valul de sinucideri de acum câțiva ani care au dus la vizita lui Tim Cook și la instalarea de plase în jurul clădirilor confirmă acest lucru. Rareori ajung însă publice particularități ale procesului de producție, mai ales când vine vorba de măsuri de securitate.
Un nou set de informații despre fabricile în care se produc noile iPhone-uri au fost publicate recent într-un raport al Business Insider. Acesta pleacă de la dezvăluirile unui fost angajat la o uzină Pegatron din China. Dejian Zeng, un student la Universitatea din New York a făcut de curând un experiment prin intermediul căruia a petrecut 6 săptămâni sub acoperire într-o fabrică de iPhone-uri. Acesta s-a dus în uzină pentru a analiza infrastructura și detaliile liniei de producție.
Dejian Zeng a lucrat la producția iPhone 6S, dar în aceeași perioadă, nu foarte departe de el se dezvoltau deja linii suplimentare de fabricație pentru iPhone 7. Pentru a asigura însă un nivel de securitate, zona în care se lucra la iPhone 7 era acoperită de o cortină foarte mare.
,,Aveam un vestiar. Acolo muncitorii își schimbau hainele, își puneau telefoanele, cheile și orice alte obiecte din metal. Trebuia să ne autentificăm cu un card, dar era implementat și un sistem de recunoaștere facială. După ce intri, aștepți la coadă pentru a trece printr-un detector de metale.” Zeng a ținut să menționeze că detectorul de metale prezent la intrarea în zona de producție era atât de sensibil încât i se pare imposibil ca cineva să fi putut strecura o cameră de fotografiat sau un telefon.
Managerii care aveau voie să intre cu telefoanele în fabrică erau verificați aspru și trebuiau să dovedească în mod regulat că nu încearcă să scoată din uzină prototipuri sau componente. Cu alte cuvinte, s-ar putea să nu îți dorești să fii implicat direct în realizarea unui iPhone.