20 sept. 2017 | 17:25

Cum ștergi mesajele din rezultatele de căutare pe iPhone [VIDEO]

TUTORIALE
Cum ștergi mesajele din rezultatele de căutare pe iPhone [VIDEO]

E bine să înveți cum ștergi mesajele din rezultatele la căutare pe iPhone dacă se întâmplă să-ți pasezi deseori telefonul altor persoane din anturaj.

Încă de la primele versiuni de iOS, Apple a introdus în sistemul său de operare pentru mobile un mecanism de căutare. La început a fost intitulat simplu Search, ulterior a fost redenumit Spotlight și a devenit mult mai performant. De la un instrument ce facilita căutarea aplicațiilor instalate pe mobil, Spotlight profită acum de Siri și folosește un mecanism inteligent pentru a ști ce te interesează.

Astfel, în momentul în care vrei să cauți ceva pe mobil printr-un gest de swipe de sus în jos pe ecranul principal, întâmpini deja niște recomandări. Vezi acolo o listă cu persoanele cu care interacționezi cel mai des și aplicațiile pe care le-ai rulat de curând. Dintr-un punct de vedere, acest mecanism te ajută să fii mai eficient. Singura condiție este să nu obișnuiești să-ți împarți telefonul cu altcineva, deoarece tot Spotlight poate trăda cu ce te-ai ocupat în ultima perioadă.

Cea mai recentă actualizare adusă Spotlight a facilitat ancorarea sistemului de căutare în toate colțurile sistemului de operare și în toate aplicațiile pe care le ai instalate. Asta înseamnă că găsești dintr-un foc un mesaj redactat acum un an, o notiță redactată săptămâna trecută sau câteva rânduri primite pe WhatsApp în urmă cu câteva ore.

În majoritatea circumstanțelor, toate elementele listate mai sus pot fi clasificate ca beneficii. S-ar putea însă să te lovești de o situație în care ai vrea să știi cum ștergi mesajele din rezultatele la căutare pe iPhone. Procedura este destul de simplă și se realizează din Settings sau Configurări, la secțunea General. Intri în Căutare Spotlight și debifezi aplicațiile al căror conținut nu-l mai vrei listat la căutare. În exemplul de mai jos, am debifat Mesaje și WhatsApp, dar mai poți debifa Notițe, Mail și orice altceva.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele