16 iun. 2017 | 14:53

Cum rulezi aplicații pe ”ecran complet” în Windows 10 și le aduci în prim plan dacă au dispărut

TUTORIALE
Cum rulezi aplicații pe ”ecran complet” în Windows 10 și le aduci în prim plan dacă au dispărut

Microsoft a păstrat aceleași combinații de taste de la primele versiuni de Windows, dar una dintre ele sigur nu funcționează dacă vrei să rulezi aplicații pe ecran complet în Windows 10.

Știm cu toți utilitatea unor combinații precum CTRL + C, CTRL + V, ALT + F4, Alt + Tab și nu numai. Windows-ul suportă nativ multe alte scurtături pe care le-am detaliat de-a lungul timpului. Printre ele se număra și apăsarea tastei F11 pentru a rula un program în Full Screen. Respectiva funcție era utilă mai ales în Internet Explorer, dacă vroiai să navighezi nestingherit. Din păcate, aceeași tastă nu mai funcționează dacă vrei să rulezi aplicații pe ecran complet în Windows 10. Din motive greu de înțeles, gigantul din Redmond s-a decis să înlocuiască F11 cu o combinație de taste.

Ca referință, merită avut în vedere că orice aplicație universală din Windows 10 poate fi rulată în modul ecran complet. Asta înseamnă că nu contează dacă dacă este vorba de Microsoft Edge, File Explorer, Solitaire sau orice altceva mai poți descărca din Windows Store. Ideea de bază este simplă. Pentru a transpune acea fereastră pe întregul ecran, trebuie să apeși simultan pe Windows + Shift + Enter. Windows este tasta cu steguleț din stânga jos de pe tastatură. Logica din spatele acestui gest s-ar putea să aibă legătură cu faptul că F11 îndeplinește altă sarcină în alte programe. Nu este însă foarte evident motivul schimbării detaliate mai sus. Poți ieși din modul ecran complet cu tasta ESC sau apăsând din nou pe Windows + Shift + Enter.

O altă problemă ce ține de ferestre în Windows, are legătură cu dispariția lor. Fenomenul se produce mai ales când folosești un monitor extern și l-ai deconectat fără să fi rearanjat ferestrele. Din fericire, există o soluție simplă la această problemă și implică doar o combinație de taste. Înainte de orice, asigură-te că ai făcut un click în taskbar pe icoana aplicației cu care vrei să interacționezi. Al doilea pas implică să apeși pe tastele Windows + săgeată în dreapta sau Windows + Săgeată în stânga de mai multe ori până când vei vedea fereastra dorită în prim plan. Este imposibil ca această soluție să nu funcționeze pe Windows 7, Windows 8 și Windows 10.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele