Cum previi salturile nedorite într-o pagină web în Chrome pe Android [VIDEO]

Cum previi salturile nedorite într-o pagină web în Chrome pe Android [VIDEO]

Chrome pe Android este unul dintre cele mai bune browsere de mobile. Ocazional, trebuie însă să-i modifici setările implicite pentru a-l face mai bun.

Petrecem cea mai mare parte a timpului online navigând pe internet printr-un smartphone sau o tabletă. Browserele de mobil sunt esențiale pentru experiență fără frustrări. În același timp, dezvoltatorii web au datoria să-și actualizeze paginile pentru a se încărca perfect pe dispozitive mobile. Cum acest lucru nu se întâmplă de fiecare dată, rămâne la latitudinea browserului să facă o treabă cât se poate de bună cu informațiile puse la dispoziție.

Indiferent dacă folosești Chrome pe Android sau Safari pe iOS, este imposibil să nu te fi lovit de mai multe experiențe neplăcute când vine vorba de navigarea pe internet. Este posibil ca diverse elemente grafice să nu se încarce complet sau să se suprapună peste altele pe mobil. Scrisul poate deveni subit prea mic sau prea mare. La fel de frustrant poate fi momentul în care o pagină se încarcă parțial și în timp ce citești ceva începe să sară în sus sau în jos. Motivul pentru acest fenomen ciudat ține de faptul că acea pagină nu s-a încărcat complet. Partea bună este că spre deosebire de orice alt browser de mobil, Chrome pe Android oferă o soluție la problemă.

Deoarece versiunea de Chrome pentru sistemul de operare al Google este foarte similară cu cea de pe PC, ascunde multe setări pe care nu le găsești în Settings. În schimb, le vei găsi tastând Chrome://flags în bara de adresă. Imediat vei vedea o listă de parametri cu nume mai mult sau mai puțin sugestive. Sfatul meu este să nu modifici nimic de care nu ești sigur că știi ce face. Parametrul de interes în cazul nostru este Scroll Anchoring. Imediat după schimbarea acelui câmp din Default în Enabled vei vedea că procesul de încărcare al paginilor web nu va mai afecta lectura câtorva rânduri. Va ține doar de tine să faci scroll în sus sau în jos pentru a vedea ce s-a mai încărcat.

chrome-flag-scroll-anchoring

Citește și: