Cum mărești dimensiunea textului la iPhone și îl îngroși [VIDEO]

Cum mărești dimensiunea textului la iPhone și îl îngroși [VIDEO]

Dacă nu vrei să porți ochelari de fiecare dată când pui mâna pe telefon, ar trebui să înveți cum mărești dimensiunea textului la iPhone.

iOS este un sistem de operare care a evoluat semnificativ în ultimii ani. Acesta este mai fiabil și mai flexibil ca niciodată și fiecare actualizare îți face viața mai ușoară. Dacă nu ai însă anumite probleme de sănătate sau nu suferi de vreun handicap, s-ar putea să nu fie foarte evidente numeroasele opțiuni disponibile la secțiunea de accesibilitate a unui iPhone sau iPad.

Acestea te ajută enorm și, din doar câteva atingeri, poți învăța cum mărești dimensiunea textului la iPhone sau cum modifici radical modul de interacțiune cu interfața.

Cea mai utilă funcție de accesibilitate la un iDevice ține de ajustarea dimensiunii fontului. Astfel, în loc să întinzi mâna după ochelari pentru a citi un mesaj primit în urmă cu câteva momente, îl poți vedea direct. Setările native de pe iOS, s-ar putea preta pentru un număr important de utilizatori, dar dacă nu intri în această categorie, intră la Configurări sau Settings, în secțiunea General, la Accesibilitate. Odată ajuns acolo, atinge opțiunea Text mai mare sau Larger Text.

Folosește bara de la bază pentru a modifica dimensiunea textului în majoritatea meniurilor și aplicațiilor de iOS. Dacă vrei să mergi și mai departe cu mărirea textului, bifează în partea de sus a ferestrei Larger Accesibility Sizes sau Dimensiuni mai mari, pentru cei care au meniul în limba română. Imediat se va extinde bara de la bază și vei putea opta pentru un font de dimeniuni foarte generoase. Parametrii modificați se aplică în timp real.

Tot la Accesibilitate, sub dimensiunea textului, poți modifica grosimea fontului folosit în fiecare colț de iOS. Optează pentru Text aldin sau Bold Text și confirmă repornirea terminalului pentru ca modificarea să intre în vigoare.

Ultima modificare pe care o poți face ca fiecare element de interfață de pe iPhone să fie mai mare se găsește în configurări la secțiunea Display & Brightness sau Afișaj și luminozitate din Configurări sau Settings. În partea de jos a noii ferestre apasă pe vizualizare sau View și alege Zoom aplicat în loc de Standard. Confirmă aplicarea noilor setări cu butonul Aplică din dreapta sus. Așteaptă până repornește telefonul.

Citește și: