19 apr. 2017 | 16:30

Cum faci programări cu prietenii pe Facebook Messenger și primești notificări [VIDEO]

TUTORIALE
Cum faci programări cu prietenii pe Facebook Messenger și primești notificări [VIDEO]

Există multe soluții prin intermediul cărora îți poți face programări cu prietenii, dar una foarte simplă tocmai a fost integrată în Facebook Messenger.

Folosim cu toții Facebook Messenger. Aplicația celor de la Facebook a fost lansată într-un format dedicat în urmă cu câțiva ani, dar farmecul ei constă în actualizările constante integrate de echipa de dezvoltatori a lui Mark Zuckerberg. Suportul pentru boți de exemplu, este unul foarte interesant, chiar dacă cei mai mulți dintre ei nu știu română.

Vizavi de boți, în urmă cu ceva timp detaliam o funcționalitate foarte interesantă a lui Jarvis. Un dialog cu acesta pe Messenger te ajuta să-ți faci programări pe diverse subiecte în câteva ore sau peste câteva zile. Respectivele termene erau însă setate pentru tine și nu te ajutau să faci programări cu prietenii pentru o ieșire la grătar în weekend. Din fericire, pentru o astfel de situație, tocmai a fost integrată o funcție dedicată de care poți profita simplu și rapid.

Pentru situația în care ai un grup de prieteni pe Facebook Messenger și vrei să le aduci tuturor la cunoștință data și ora unui eveniment, poți folosi funcția nativă de Reminders. Aceasta se pretează la fel de bine și cadrul discuției cu o singură persoană. Sistemul prin care poți profita de ea implică doar câțiva pași.

Intră în Facebook Messenger și accesează un dialog cu o persoană sau un grup de prieteni. Pe lângă numărul stufos de opțiuni pe care îl ai în bara de jos, fă un tap pe + în colțul din stânga dacă folosești un iPhone sau pe cele trei puncte din dreapta jos dacă ești pe Android. Dintre opțiunile puse la dispoziție, alege Plans sau Reminders, în funcție de platformă. Introdu data și ora evenimentul și confirmă cu Ok. Pentru ca respectiva programare să fie mai sugestivă, fă un tap pe ea și schimbă-i numele. Merită să ai în vedere că, după acest pas, toți participanții la dialog vor fi notificați cu o oră înainte de eveniment și la ora exactă a programării.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele