Cum a evoluat YouTube în cei 12 ani de existență

În mod surprinzător, YouTube are deja 12 ani de existență, iar cineva s-a gândit să-i surprindă evoluția interfeței într-un clip de câteva minute.

Există foarte multe motive să te uiți pe YouTube. Din ce în ce mai mult conținut original ajunge pe serviciul de streaming, precum vlogg-uri, podcasturi, sketch-uri, colaje și nu numai. La acestea, se adaugă filme de lung metraj, seriale, show-uri de stand-up, concerte și orice altceva îți imaginezi că a fost creat vreodată în format video.

Pentru a se adapta varietății foarte mari de conținut disponibil online și volumului incomensurabil de clipuri, YouTube s-a schimbat radical din 2005 și până în prezent. Pentru a surprinde acele modificări de interfață, canalul de YouTube 4096 a creat clipul de mai sus. De obicei, pe acest canal găsești istorii animate ale unor gadgeturi, precum console Nintendo sau telefoane Nokia. De dragul YouTube, echipa din spatele respectivului canal a făcut o excepție.

În doar două minute, sentimentul este că vizionezi un documentar în format timelapse. Tot ce s-a schimbat pe YouTube este surprins în imagini și include capturi de ecran cu referințele din acea perioadă. Astfel, dacă ești foarte atent, sunt șanse semnificative să-ți aduci aminte de câteva scurt metraje care ți-au ocupat foarte mult timp în urmă cu aproximativ un deceniu.

[readmore]

În altă ordine de idei, clipul face o treabă foarte bună în a ilustra evoluția diversității conținutului de pe platformă. Totul a început cu filmări de acasă, câteva glumițe filmate de pasionați. Ulterior, când au început să apară clipuri video muzicale, topurile celor mai populare videoclipuri s-au schimbat radical. Algoritmi complecși au început să-ți creeze o pagină principală personalizată pornind de la gusturile tale. Apropo, reclamele au lipsit la început.

Clipul este intitulat Evoluția YouTube și, deși la prima vedere se leagă doar de modificările suferite de serviciul de streaming, de fapt funcționează ca o oglindă a internetului. Practic, așa au evoluat toate site-uri importante din online cu o vechime mai mare de 10 ani.

07:43 14.07.2017
Citește tot articolul →
Cele mai noi articole video