Cum citești mai rapid orice articol de pe internet

Cum citești mai rapid orice articol de pe internet

În funcție de cât de mult te ajută ochii, s-ar putea să ai nevoie de câteva artificii dacă vrei să știi cum citești mai rapid orice articol de pe internet.

Petrecem excesiv de mult timp online și, cu toate că mulți dintre noi nu mai citesc deseori cărți, parcurgem un volum semnificativ de conținut digital. Indiferent dacă este vorba de postări pe Facebook, știri pe site-ul favorit sau postări pe un blog interesant, toate adunate se reflectă în câteva mii de cuvinte pe zi citite.

Persoanele care nu au nici un fel de problemă cu ochii, nu întâmpină dificultăți în a pierde zile în șir în fața un monitor. Unii obosesc însă mult mai rapid, au nevoie de pauze dese și riscă să-și strice ochii. Nu ajută nici faptul că multe dintre paginile web pe care le deschizi zilnic sunt încărcate de reclame animate care te agresează cu blițuri luminoase și super oferte personalizate în funcție de istoricul tău online.

La toate acestea, există totuși o soluție. Dacă întâmpini dificultăți în a parcurge cantități semnificative de conținut online sau pur și simplu vrei să înveți cum citești mai rapid orice articol de pe internet, nu-ți trebuie decât o extensie. Captura de ecran de mai sus este realizată folosind Mercury Reader în Google Chrome.

Este suficient să instalezi Mercury Reader din Chrome WebStore. Îmediat vei observa în dreapta sus, lângă bara de adresă un buton nou de forma unei rachete spațiale. Când ai un articol în față pe care vrei să-l citești fără reclame sau alte distrageri, apasă pe acel buton. Imediat, interfața va fi mult mai aerisită și te vei putea concentra pe ce te interesează.

După ce ai activat Mercury Reader, în dreapta sus va apărea o roată dințată. Apasă pe ea pentru a ajusta dimensiunea și tipul fontului sau culoarea de fundal. Eu optez pentru scris alb pe negru deoarece este mai relaxant pentru ochi. Aceeași extensie creează și un buton discret Send to Kindle dacă vrei să citeșt conținutul din fața ochilor pe un eBook Reader.

Fă click pe același buton din bara de adresă sau pe bara neagră marcată ”Exit Mercury Reader” pentru a reveni la pagina web obișnuită.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: