Cum activezi modul Cinema pe Apple Watch și la ce ajută?

Cum activezi modul Cinema pe Apple Watch și la ce ajută?

Cea mai nouă versiune de WatchOS vine la pachet cu modul Cinema pe Apple Watch. Aceasta este surprinzător de utilă în foarte multe circumstanțe.

Theater Mode sau modul Cinema pe Apple Watch este o nouă funcție introdusă pe smartwatch-ul Apple odată cu versiunea 3.2 a sistemului de operare. Aceasta se reflectă într-o icoană suplimentară pe care o poți găsi în Control Center și este formată din două măști pe care am ajuns să le asociem cu o vizită la teatru. Scopul funcției este de a micșora pe cât posibil disconfortul creat de ecranul foarte luminos de la ceas în momentul în care îți miști încheietura.

Apple Watch include o multitudine de senzori cu o varietate foarte mare de roluri. Printre ele se numără un accelerometru, pedometru, senzor de proximitate și nu numai. Pentru a face economie de energie electrică, ecranul de la smartwatch nu este aprins în permanență, dar se aprinde imediat în momentul în care îți ridici mâna, pornind de la premisa că ai vrea să te uiți cât este ora exactă. Sistemul nu este însă perfect și s-ar putea să fie destul de frustrant ecranul aprins de la ceas pentru persoanele de lângă tine sau din spatele tău într-o sală de cinema sau teatru. Soluția vine sub forma Theather Mode sau modul cinema pe Apple Watch.

Pentru a activa Theater Mode, este suficient să faci un swipe din rama inferioară a ceasului și să mai dai o dată cu degetul în sus pentru a vedea icoana cu cele două măști. Acesta se va face imediat portocalie și tot atunci se va activa modul silențios cu clopoțelul tăiat pe fond roșu. Din acel moment, ceasul nu se mai aprinde automat la nici o notificare pe care o primești de pe telefon și nici când ridici mâna. În schimb, îl poți aprinde printr-un tap pe ecran sau folosind butoanele de pe lateral. Vei primi în continuare notificări pe Apple Watch, dar doar în modul vibrații, iar pentru a le vedea conținutul vei fi nevoit să aprinzi manual ecranul.

Cum activezi modul cinema pe Apple Watch

Citește și: