Coreea de Nord are o schemă nouă prin care se îmbogățește

Coreea de Nord are o schemă nouă prin care se îmbogățește

Coreea de Nord are o grămadă de afaceri de culise care aduc bani grei țării. Printre acestea se numără traficul de droguri, comerțul cu specii pe cale de dispariție, spălări de bani și bani contrafăcuți. Bineînțeles, comerțul cu Bitcoin nu lipsește din această ecuație.

Regimul din Coreea de Nord a trebuit întâi să aibă acces la criptomonede ca Bitcoin, apoi să crească prețurile pentru a maximiza profitul. La final, trebuia să scape de ele pentru a primi banii fizici de care are nevoie. Este o schemă simplă, dar caare s-a dovedit că nu are erori.

Din moment ce Coreea de Nord este, mai mult sau mai puțin, în faliment, deschiderea unui portofel virtual pentru criptomonede nu prea pare rentabil. Însă coreenii au profitat de ocazie și au furat Bitcoin și alte monede din jurul lumii.

Youbit, compania sud-coreeană de schimbi de Bitcoin, a spus că a avut de a face cu mai multe atacuri de la hackeri din Coreea de Nord. În aprilie, aceștia au furat criptomonede în valoare de 72 de milioane de dolari de la Youbit. Compania a mai fost atacată o dată săptămâna aceasta și a mai pierdut 35 de milioane de dolari. S-a închis oficial pe 21 decembrie.

Youbit nu este singura companie de exchange de criptomonede care a avut ghinionul să fie atacată. Și Bithumb a fost compromis în luna iunie a acestui an. Guvernul din Coreea de Sud a luat în considerare să impună legi pentru criptomonede pentru a preveni aceste atacuri pe viitor. Nu este confirmat că hackerii nord-coreeni au fost în spatele acestor fapte. Totuși, cercetători în securitate cibernetică sunt de părere că se observă un tipar clar: Coreea de Nord caută să fure criptomonede pentru regim.

[readmore]

Coreea de Sud poate s-a obișnuit cu asemenea comportamente din partea vecinilor. Problema este că numărul testelor nucleare ale Coreei de Nord a crescut și indică instalarea rapidă a instabilității economice.

Teama și nesiguranța guvernează acum asupra felului în care sunt privite criptomonedele în Asia acum. Dar, dacă ne gândim la fluctuațiile Bitcoin, Coreea de Nord s-ar putea să își fi încheiat socotelile și să transforme criptomonedele în bani reali.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Sursa: Tech Crunch