Cinematic Mode: Cum te uiți la YouTube sau Netflix cu PlayStation VR

Cinematic Mode: Cum te uiți la YouTube sau Netflix cu PlayStation VR

Cinematic Mode este cea mai importantă funcție care vine la pachet cu PlayStation VR și ar fi bine să înțelegi cum funcționează și la ce ajută.

În momentul în care au început să lucreze la PlayStation VR, cei de la Sony și-au dat seama că trebuie să găsească o soluție prin care să te joci toate titlurile tale vechi în VR, într-o formă sau alta. Soluția la această dilemă este intitulată Cinematic Mode și, din punctul meu de vedere, reprezintă cea mai interesantă funcție de care poți profita în momentul în care ți-ai pus pe ochi casca de realitate virtuală.

În momentul în care ai devenit utilizator de PlayStation VR, nu mai ai nevoie neapărat de un televizor în cameră. Respectivul headset este suficient. Prin intermediul așa numitului Cinematic Mode, poți vedea pe un ecran similar cu cel de la cinema, meniul principal al consolei, filme de pe YouTube sau Netflix și toate jocurile tale vechi care nu au suport nativ pentru VR. Practic, te simți ca și cum ai fi într-o sală de cinema întunecată, iar un ecran imens plutește în fața ochilor. Dimensiunea ecranului virtual este ajustabilă din meniul de configurare al consolei la secțiunea VR. Poți alege dintre un ecran Small – 117 inci (3 metri), Medium – 163 inches (4,1 metri) și Large – 226 inches (5,7 metri). În VR, respectivele ecrane vor părea amplasate la o distanță între doi și trei metri în fața ochilor. Sfatul meu este să optezi pentru Medium.

În Cinematic Mode, mișcarea capului îți este în continuare monitorizată și ai opțiunea să te uiți pe lângă ecranul virtual dacă vrei, exact ca la cinema. Orice joc de PS4 poate fi jucat în VR prin intermediul Cinematic Mode. M-am jucat Uncharted 4, iar experiența este spectaculoasă. E ca și cum ai făcut o investiție fabuloasă într-o proiector de calitate și te bucuri de el în condiții ideale, într-o cameră întunecată. Un film pe Netflix sau câteva clipuri de pe YouTube sunt de asemenea perfecte pentru acest mod de vizionare.

Toate opțiunile consolei funcționează în Cinematic Mode și te ajută să stai cu casca pe ochi o zi întreagă. Atâta timp cât ai controllerul în mână și spațiu liber în fața picioarele ca să nu lovești ceva din greșeală, poți sta liniștit. E important de reținut că tot ceea ce este afișat pe ecranul virtual în modul cinematic este 2D. Toate jocurile 3D se vor vedea 2D, la fel ca pe televizor.

playstation-vr-cinematic-mode

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI