Primele modele ale mașinii electrice Chevy Bolt te-ar putea lăsa în drum

Primele modele ale mașinii electrice Chevy Bolt te-ar putea lăsa în drum

Într-o perioadă în care mașinile electrice au făcut pași importanți în a deveni relevante în piață, un nou scandal afectează popularitatea Chevy Bolt.

Nu există foarte multe mașini electrice în circulație și cele mai multe dintre ele au prețuri prohibitive. Una dintre excepțiile de la regulă a fost și continuă să fie Chevy Bolt. Ilustrată în imaginea de mai sus, creația a fost menită să fie un concurent serios pentru Tesla Model 3, o mașină relativ ieftină și foarte bună.

Din păcate, campania de promovare intensă a Chevy Bolt va trebui întreruptă până se remediază o problemă destul de dureoasă pentru companie și utilizatori. Când General Motorols a decis să înceapă un pic mai devreme comercializarea bolidului, foarte mulți s-au bucurat. Se pare însă că primele exemplare au avut câteva probleme și abia acum au ieșit la iveală. Problema este la baterie și deși nu riscă să explodeze, pentru că sarcina încărcată este citită prost, există riscul să rămâi în mijlocul câmpului fără prea multe opțiuni, chiar dacă pe bord îți scrie că ai mai avea 100 de kilometri de autonomie sau mai puțin.

General Motoros a detaliat întregul fenomen publicației Autoblog, iar situația pare să fie destul de rușinoasă pentru gigantul auto, chiar dacă nu afectază un număr foarte mare de autoturisme. Suferă de pierderea accelerației aproximativ 100 de mașini din cele 10.000 comercializate până la această oră.

În mod evident, procedurile de reparare se vor efectua gratuit pentru toți cei afectați. Rămâne doar să ajungi în cel mai apropiat service Chevrolet pentru o investigație. Din păcate, nu există o procedură simplă prin care să-ți dai seama dacă suferi sau nu de problema descrisă mai sus.

Prima sesizare pe marginea subiectului a venit de la Brad Berman, redactor la PlugInCars. El a simțit pe propia piele fenomenul când mașina sa a rămas fără energie electrică cu 160 de kilometri de autonomie afișați pe bord. Oficialii GM au încercat deja să intre în contact cu toți cei care ar putea fi afectați.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: