Cercetătorii au creat un soare artificial care poate genera hidrogen

Cercetătorii au creat un soare artificial care poate genera hidrogen

Soarele artificial poate fi o nouă sursă de energie verde și este conceput prin folosirea multor lumini care se regăsesc, în mod normal, în cinematografe.

Ca parte a proiectului ”Synlight”, care își propune să despartă moleculele de apă în componentele sale (în atomi de hidrogen și de oxigen) prin folosirea puterii solare. Această invenție ar putea avea aplicații multiple, mai ales pentru că hidrogenul are numeroase utilități și nu poate fi găsit, în mod natural, pe Pământ, conform Engadget. Tehnologia care ar putea desparte cele două elemente care compun apa le-ar permite cercetătorilor să creeze noi instrumente care să genereze un progres imens al științei și al tehnologiei pe viitor.

Soarele artificial pe care specialiștii l-au creat este format din 149 de lămpi cu xenon care sunt folosite, de obicei, în cinematografe cu scop de iluminare. Acestea sunt aranjate sub forma unui fagure de miere astfel încât lumina pe care o vor emite să se centreze pe o porțiune pătrată cu latura de 20 de centimetri.

Cantitatea de energie care ar lovi acest spațiu este de 10.000 de ori la fel de intensă ca cea a luminii solare naturale și generează temperaturi de 3.500 de grade celsius. Asta înseamnă că oricine s-ar afla în aceeași încăpere cu acestea, în momentul în care ele ar fi aprinse, ar arde instant.

Scopul acestui proiect este de a găsi o modalitate prin care lumina naturală să poată fi concentrată într-un mod cât mai eficient pentru a desparte apa în componentele sale atomice. Deși ceea ce au conceput cercetătorii nu este tocmai realizabil, mai ales din pricina prețului piperat la care proiectul ajunge (de 3,8 milioane de dolari), invenția ne oferă informații prețioase despre cum să ne folosim de energia nelimitată a Soarelui.

În plus, hidrogenul rezultat ar putea fi integrat într-o multitudine de tehnologii noi și avansate despre care am amintit în trecut -el poate fi transformat atât în metal, cât și în combustibil.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: