Cât de bine rezistă Galaxy S8 la îndoit, ars și zgâriat

Au trecut deja câțiva ani de la scandalul de la momentul lansării iPhone 6 și iPhone 6 Plus. Asta nu înseamnă că cineva nu a vrut să îndoaie un Galaxy S8.

În toamna lui 2014, Apple lansa noile sale telefoane. La momentul respectiv, era vorba despre iPhone 6 și iPhone 6 Plus. O distanțare semnificativă de telefoanele de până atunci, acestea aveau o carcasă realizată aproape integral din aluminiu și erau cele mai subțiri terminale ale gigantului din Cupertino. În mare parte, au fost considerate niște dispozitive impecabile. Din păcate, un număr semnificativ de utilizatori s-au plâns în legătură cu sensibilitatea lor la presiune.

Din momentul în care mai mulți posesori de iPhone 6 s-au plâns că ale lor telefoane se îndoaie la presiunea din buzunar, rezistența la îndoit a devenit un test standard printre publicațiile de profil. Problema cea mai mare constă în faptul că, de cele mai multe ori, gradul de anduranță la contorsionare nu este măsurat cu un echipament specializat.

Trecând însă peste acest detaliu de fond, la câteva săptămâni după lansarea Galaxy S8, avem parte de un clip video cu primul set de teste serioase de rezistență a gadgetului. Acesta poate fi vizionat integral mai sus și a fost realizat de JerryRigEverything, un individ ce are un istoric destul de stufos când vine vorba de astfel de măsurători.

La momentul aplicării presiunii în speranța îndoirii, este destul de evident că telefonul nu este cel mai firav pe care l-am văzut în ultimii ani. Rezistă destul de bine la presiunea aplicată, iar unul dintre motivele pentru această rezistență poate fi dat de spatele smartphone-ului ce pare să-i sporească rigiditatea. Rezistența la zgârieturi nu este una uimitoare, dar ea există și merită avută în vedere.

Când vine vorba de testul de foc, prea puține telefoane funcționează în condiții optime la temperaturi înalte, iar Galaxy S8 nu este o excepție de la regulă. Rămâne să decideți voi dacă particularitățile testate în clipul de mai sus constituie sau nu criterii de achiziție pentru un telefon nou.

07:25 21.04.2017
Citește tot articolul →
Cele mai noi articole video