26 iul. 2017 | 17:03

Căștile wireless de la Apple sunt inspirate din Star Wars

ACTUALITATE
Căștile wireless de la Apple sunt inspirate din Star Wars

Faimoasele căști wireless lansate de Apple cu surle și trâmbițe, EarPods, au fost inspirate din Star Wars. O spune chiar Jony Ive, designerul șef al companiei din Cupertino. Acesta a oferit un interviu amplu pentru publicația Wall Street Journal, unde a povestit că întâlnirile dintre el și JJ Abrams, regizorului lui Star Wars The Force Awakens, au fost mult mai productive decât ne-am putea gândi.

Ive i-a spus lui JJ Abrams că AirPods sunt inspirate din Stormtrooperii din Star Wars, acei soldați albi care luptă de partea imperiului și care sunt foarte numeroși. În plus, în 2015, Michael Kaplan, designerul de costume pentru respectivii Stromtrooperi a spus într-un interviu că și el, la rândul lui s-a inspirat de la Apple în ceea ce privește simplitatea și frumusețea produselor companiei californiene.

apple star wars

În plus, Ive a mai spus că el i-a oferit inspirația lui JJ Abrams în ceea ce privește design-ul inedit al sabiei de culoare roșie, mânuită de Kylo Ren în The Force Awakens. Acesta i-ar fi spus regizorului să-i facă sabia lui Ren mai agresivă și totodată să ”scuipe flăcări”. Rezultatul final a putut fi văzut pe marile ecrane în urmă cu aproape doi ani.

Apple AirPods au fost lansate în 2016, în cadrul evenimenului Apple de lansare a lui iPhone 7 și au luat pe toată lumea prin surprindere. El nu au fost foarte bine vândute, și din cauza faptului că sunt destul de scumpe pentru ceea ce oferă. În plus, mărimea lor le face un gadget care poate fi pierdut foarte ușor, printr-o multitudine de moduri, notează The Verge.