Compania care a precomandat peste 100 de camioane electrice Tesla
Camionul electric Tesla e un fel de vis de aur al industriei auto. Dacă e mai ușor să faci mașini electrici mici, un așa vehicul e extrem de dificil. Iar o companie de curierat dovedește că are deja încredere în produs.
Camionul electric Tesla poate atinge o autonomie de până la 800 de kilometri cu o singură încărcare. Asta ar trebui să fie suficientă pentru cele mai multe nevoi. Totodată, oferă o experiență pentru utilizator unică în cabină, siguranță îmbunătățită pe șosea și, pe termen lung, are un cost total de proprietate semnificativ redus. Printre caracteristicile de siguranță se numără frânarea automată de urgență, control ajustabil al vitezei de croazieră, ghidaj automat al benzii de rulare și sisteme de frânare și direcție acționate electric cu redundanță.
Toate acestea fac din el o alegere în care unele companii încep să se încreadă. Prima este UPS, care deja a plasat o comandă de 125 de vehicule. Conform autorităților americane, caracteristicile de siguranță ale camionului Tesla reduc cu 40% ratele de accident, potrivit unei analize a guvernului SUA. Tesla estimează că va da startul producției vehiculelor în 2019, iar UPS va fi printre primele companii care vor pune în uz vehiculele.
Noile vehicule de transport intră în flota UPS de autovehicule cu combustibil alternativ și tehnologie avansată. Compania a furnizat companiei Tesla informații despre rutele sale de transport, care vor indica nivelul așteptat de performanță a vehiculului pentru ciclul de funcționare.
Precomanda plasată de UPS pentru autovehiculele Tesla face parte din angajamentul general al companiei de a reduce emisiile de gaze cu efect de seră (GHG) în cadrul operațiunilor la sol, la nivel global, cu 12%, până în 2025. Este un obiectiv asumat pe baza unei metodologii aprobată de inițiativa Science Based Targets.
UPS își propune ca 25% din energia electrică consumată să provină din surse de energie regenerabile, până în 2025. În plus, până în 2020, intenționează ca unul din patru vehicule noi achiziționate anual să fie alimentat cu combustibili alternativi sau să fie un vehicul cu tehnologie avansată – de la 16%, în 2016. De asemenea, își asumă ca, până în 2025, 40% din totalul combustibilului utilizat la sol să provină din alte surse decât benzina și motorina convenționale, în creștere de la 19,6%, în 2016.
Compania operează una dintre cele mai mari flote private de vehicule cu combustibil alternativ și tehnologii avansate din SUA, cu mai mult de 8.500 de vehicule în întreaga lume. Flota include autovehicule electrice, electrice hibride, hidraulice hibride, alimentate cu etanol, gaz natural comprimat (CNG), gaz natural lichefiat (GNL), propan și gaz natural regenerabil (RNG)/biometan.