22 dec. 2017 | 18:00

Bridge Constructor Portal te invită să fii deștept pe console și mobile

VIDEO VIDEO

A trecut aproximativ o săptămână de când a fost dezvăluit în mod oficial, dar Bridge Constructor Portal poate fi deja experimentat pe o varietate foarte mare de platforme.

Seria de titluri Portal de la Valve a fost inițial o extensie a universului Half Life. Deși experiența de gameplay nu avea legătură cu un shooter clasic, elementele de puzzle combinate cu perspectiva la persoana întâi te obligau să le dedici întreaga atenție. Din cauza misiunilor frustrante, aproape că ajungeai să ignori glumele foarte inspirate ale lui Stephen Merchant în pielea robotului Wheatley din Portal 2.

Nu știm dacă va exista vreodată un joc Portal 3, dar până atunci, ne putem relaxa cu toții în Bridge Constructor Portal. Acesta combină elemente tradiționale din jocurile în care te străduiai să construiești un pod fezabil cu abilitățile de teleportare din Portal. Rezultatul este surprinzător de intrigant.

În mod evident, vor exista foarte multe misiuni pe care le vei repeta de câteva ori până să te bucuri de succes. Gradul de dificultate crește odată cu parcurgerea fiecărui nivel. Nivelul de realism al experimentelor in-game este atât de mare, încât acestea tind să pară exagerate uneori. Obstacolele sunt surprinzător de diversificate și, pe final, îți trebuie un nivel exacerbat de intuitiție și perseverență pentru a le rezolva.

Întreaga acțiune a jocului se desfășoară în interiorul Aperture Laboratories, unde au avut loc și misiunile din primele jocuri Portal. Ca nu cumva să te relaxezi prea mult, toate operațiunile pe care le vei executa vor fi supravegheate cu grijă de către robotul GLaDOS. În continuare vei nevoit să creezi portaluri pentru a încheia un nivel, dar acelea vor fi integrate în contextul unui pod mai mult sau mai puțin complex.

Cei care sunt foarte curioși vizavi de experiența oferită de Bridge Constructor Portal îl pot juca deja pe iOS, Android și PC, urmând ca varianta de console să fie lansată în prima parte a anului viitor. Prețul este de cinci dolari în cazul versiunii de mobile și zece dolari pentru varianta de pe Steam.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele