Project Scorpio va fi o consolă de jocuri cu ambiții extrem de mari

Project Scorpio va fi o consolă de jocuri cu ambiții extrem de mari

Viitoarea consolă a celor de la Microsoft, Project Scorpio, pare să vină cu specificații și capacități destul de interesante.

Erau cunoscute câteva detalii cu privire la viitoarea consolă, cum ar fi faptul că va avea un procescor cu 8 nuclee și o capacitate de procesare de 6 TFLOPS. Acum, mult mai multe informații au apărut în cadrul unui PDF descoperit recent, citat de extremtech.com.

Conform documentului, Scorpio renunță la cache-ul ESRAM pe care Xbox One s-a bazat pentru a oferi o performanță mai bună. Conform specificațiilor confirmate cu privire la procesor, acesta va fi de 4,5 ori mai puternic decât cel de pe Xbox One. De asemenea, în document se arată și folosirea tehnologiei de interpolare a animației pentru a oferi o rată de refresh de 60Hz.

Cea mai importantă întrebare pe care o au majoritatea gamerilor este dacă Project Scorpio va oferi gaming la rezoluții de 4K. Lățimea de bandă crescută a memoriei, dar și puterea sporită a plăcii video fac din 4K un scop destul de ușor de atins pentru viitoarea consolă. Cu toate acestea, trebuie să ne uităm și la titlurile de Xbox One, ce rulează fie la 900p, fie la 1080p. Crearea de conținut 4K din cel de 900p reprezintă imagini cu de 5,76 ori mai mulți pixeli. Astfel, s-ar putea ca dezvoltatorii să prefere folosirea resurselor în alt scop decât pentru a atinge o asemenea rezoluție.

Este o posibilitate ca Microsoft să urmeze abordarea folosită de Sony pentru PS4 Pro, unde creatorii de jocuri au mai multe opțiuni din care să aleagă. Astfel, jocurile ce nu necesită foarte multe resurse ar putea primi suport 4K, rulând la performanțe optime.

Xbox Scorpio se anunță a fi cea mai performantă consolă de jocuri video de pe piață și rămâne de văzut dacă și cât de mult va depăși capabilitățile lui PS4 Pro.