Bateria externă de la Saber îți încarcă și telefonul, și laptopul
Există foarte multe baterii externe în piață pentru a-ți încărca telefonul în deplasare, dar Saber lucrează în altă ligă, deoarece se pretează și la laptopuri.
Saber este primul produs de la Romeo Power, o companie fondată de curând ce pare să aibă un talent deosebit la acumulatori cu potențial sporit. Compania este formată dintr-o serie stufoasă de ingineri talentați de la Tesla, SpaceX, Amazon și Faraday Future. Cu alte cuvinte, tehnologia din noul gadget Saber a fost folosită în realizarea bateriilor pentru mașini electrice.
Trecând însă peste compania din spate, Saber pare a fi ultima baterie portabilă în care vei mai investi vreodată bani. Nu de alta, dar se pretează pentru o varietate foarte mare de scenarii și în loc să fie limitată la încărcarea unor dispozitive de mici dimensiuni, este ideală pentru laptopuri și o serie importantă de aparate mai mari pe care în trecut le-ai fi alimentat doar la priză. Ajută și faptul că portul de alimentare prezent pe unul dintre capetele bateriei este universal, funcționând la fel de bine în tandem cu gadgeturile din România, SUA sau Regatul Unit.
La capitolul specificații tehnice, bateria are o greutate de un kilogram și o autonomie de 86 wați-oră, aproximativ 23.000 mAh. Cu această valoare, are mari șanse să încarce majoritatea laptopurilor moderne de două ori și un smartphone obișnuit de până la zece ori. La polul opus prizei obișnuite, are un port USB Type-C și două porturi USB obișnuite, unul cu un curent de ieșire de 2,1A/10.5W și celălalt de 1A/5W. Printr-o tehnologie eficientă de încărcare rapidă, bateria ajunge la 100% în doar două ore dacă vrei să o încarci. Apropo, prin Bluetooth, îți poate trimite către o aplicație de mobil o notificare cu energia electrică pe care o mai are în interior sau pentru a te avertiza că gadgeturile conectate au ajuns la 100% baterie.
La precomandă, bateria costă 199 de dolari, dar în magazine va ajunge luna viitoare cu prețul de 299 de dolari. Între timp, creatorii ei speră să o certifice IP67 pentru rezistență la apă și praf. Aparent, este destul de rezistentă la șocuri, deci s-ar putea să aibă o viață foarte lungă după o eventuală achiziție.