Autobuzele din București vor avea internet Wi-Fi gratuit

Autobuzele din București vor avea internet Wi-Fi gratuit

Gabriela Firea, primarul general al Capitalei, a anunțat zilele trecute că autobuzele din București vor avea internet gratuit wireless.

Cu intenția modernizării infrastructurii sistemului de transport în comun din București, Gabriela Firea a făcut un anunț foarte atrăgător zilele trecute pentru pasionații de tehnologie. Aceștia din urmă se pare că vor avea parte în viitorul apropiat de o conxiune Wi-Fi în autobuzele din București și de o aplicație menită să faciliteze aflarea programului pentru autobuze în timp real.

Regia Autonomă de Transport Bucureşti va iniţia o procedură prin care, atât în troleibuze, autobuze şi tramvaie se va instala internet wireless gratuit, pentru toţi călătorii care vor beneficia de transportul public, a declarat Gabriela Firea.

Primarul Capitalei a continuat declarațiile prin detalierea unei aplicații de mobil pentru aflarea traseului fiecărui autobuz care circulă în Capitală și a programului acestora, conform Digi24.ro.De asemenea, tot printr-o aplicaţie pe care o va organiza Regia, călătorii vor putea afla care este timpul de aşteptare, precum şi informaţii despre traseul vehicului pe care doresc să îl ia. Cred că ajungem şi noi cu paşi, chiar dacă nu prea rapizi, dar cu paşii pe care ni-i permitem acum, în rândul ţărilor civilizate şi al marilor capitale

Deși intenția primarului Capitalei este una lăudabilă și nu trebuie trecută cu vederea, aceasta trebuie mai degrabă percepută ca o aliniere la standarde naționale și internaționale, decât ca o inovație.

În Brașov, de exemplu, o astfel de rețea wireless cu o conexiune maximă de 21Mbps există în autobuze de câțiva ani. Prin intermediul unui program intitulat Managementul Informatizat al Sistemului de Transport în Comun din Brașov, există un sistem electronic de achiziție a unor carduri de transport care țin loc de bilete ce pot fi încărcate online, iar programul autobuzelor este accesibil în orice moment printr-o aplicație web. Tot de acolo, pot fi descărcate pentru acces offline programele rutelor care vă interesează.

Citește și: