Un autobuz electric a stabilit un record mondial de autonomie [VIDEO]

Un autobuz electric a stabilit un record mondial de autonomie [VIDEO]

Cu toate că Tesla a impresionat cu autonomia obținută de Model S, nu se apropie de reușita unui autobuz electric. 

Proterra este un startup care produce autobuze electrice, iar modelul Catalyst E2 Max a reușit să stabilească un record mondial. Recordul este cu atât mai impresionant cu cât nu privește doar autobuzele, ci întregul spectru al automobilelor electrice.

Recordul inițial era deținut de o mașină experimentală cu un singur loc, denumită Boozer, care parcursese 1.631,55 kilometri cu o singură încărcare. Autobuzul electric Proterra a reușit să meargă 1.772,2 kilometri după ce și-a încărcat bateriile.

În mod evident, un autobuz poate transporta o baterie mult mai mare decât una montată pe un automobil obișnuit. Catalyst E2 Max are o baterie de 660kWh, în timp ce Tesla Model S are ”doar” 75kWh. În plus, autobuzul electric a fost condus în condiții optime, fără pasgeri, fără opriri și pe un traseu de teste; lucrurile ar sta altfel în cazul unui autobuz care circulă prin oraș, oprind în fiecare stație.

Dincolo de aceasta, autonomia obținută acum este destul de promițătoare. Aceasta s-ar putea traduce într-o autonomie de o zi, astfel că autobuzul ar putea să circule și să fie încărcat atunci când șoferul își termină schimbul.

Partea cea mai bună cu privire la noile autobuze de la Proterra este că acestea vor debuta pe străzile din Los Angeles chiar anul acesta, astfel că vom putea afla cât de mare este, de fapt, autonomia reală a acestor autovehicule. Încărcarea rapidă a bateriilor ar trebui să permită unui autobuz electric să iasă din nou pe traseu în ceva mai mult de o oră.

Citește și:
Sursa: engadget.com