Un atelier de tuning a dus un Lamborghini Aventador Superveloce la extrem

Un atelier de tuning a dus un Lamborghini Aventador Superveloce la extrem

Lamborghini Aventador LP750-4 Superveloce Roadster este una dintre cele mai avansate mașini produse în celebra fabrică italiană. Ea vine echipată cu un motor de 6,5 litri V12 care generează 750 de cai putere. Aceștia sunt ajutați de tehnologia de ultimă oră pentru a fi stăpâniți cum trebuie de către șofer.

În italiană, Superveloce înseamnă ”extrem de rapid”. Novitec, o firmă de tuning care s-a mai ocupat în trecut de automobile produse de Maseratii sau Rolls-Royce, s-a gândit să aducă câteva îmbunătățiri Aventadorului Superveloce. Versiunea sa stock este oricum extrem de rapidă, însă firma de tuning a dus totul la alt nivel. Ei au început cu adăugarea unui supercharger pe motorul V12, lucru prin care i-au crescut puterea de la 750 la 970 de cai putere. Nu se cunosc specificațiile exacte ale modelului modificat însă este lesne de înțeles că ar trebui să obțină un timp de la 0 la 100 de kilometri pe oră mai bun decât cele 2,9 secunde scoase de versiunea nemodificată.

lamborghini aventador 2

La fel cum nu avea nevoie de modificări la motor, Aventador SV nu avea nevoie de schimbări nici la caroserie. Însă Novitec a umblat și acolo și a adăugat elemente proprii realizate din fibră de carbon. Rezultatul este unul ieșit din comun. Pe lângă toate acestea, firma de tuning a umblat și la suspensii și și-a adăugat propriile roți făcute pe sistem custom, notează Digital Trends.

Lamborghini Aventador Superveloce vine la un preț de fabrică de peste 460.000 de euro și e greu de crezut că cineva ar vrea să investească și mai mulți bani pentru a o face și mai rapidă. Ce-i drept, dacă optezi pentru modificările Novitec te asiguri că nimeni nu mai are un Aventador la fel de rapid ca al tău.