S-ar părea că Siri ar fi salvat viețile unor pescari

S-ar părea că Siri ar fi salvat viețile unor pescari

Utilitatea asistenților virtuali pe mobile este de a facilita realizarea de sarcini prin comenzi vocale, iar Siri se pare că a făcut o treabă foarte bună zilele trecute.

Fiecare iPhone vine la pachet cu Siri. Asistentul virtual al celor de la Apple a ajuns să fie foarte bine pus la punct în ultima perioadă și s-ar putea să vă lase cu gura căscată dacă începeți să-l folosiți. Din păcate, cel puțin momentan, nu a învățat limba română, așa că sunteți nevoiți să interacționați cu el în engleză, germană, italiană, spaniolă, mandarină, japoneză și nu numai.

În contextul în care Siri poate să răspundă la comenzi chiar dacă telefonul este blocat și nu puteți interacționa cu ecranul, este de apreciat modul creativ în care unii au ajuns să utilizeze asistentul virtual. În luna martie a acestui an, un copil de patru ani a reușit să salveze viața mamei sale în momentul în care a apelat la Siri pentru a suna la salvare.

Cel mai recent eveniment cu final fericit de care a fost responsabil Siri a fost raportat zilele trecute de postul de știri Fox 4. Din câte se pare, niște pescari riscau să-și piardă viața daca nu era Siri. Aceștia se aflau în larg în Key Biscayne, statul Florida din Statele Unite, când barca a început să ia apă și să scufunde. Primul gest a fost să încerce să-și folosească telefonul pentru a chema ajutoare. Din păcate, prea puține ecrane sensibile la atingere răspund la degete ude și foarte reci, iar procesul aparent banal de inițiere a unui apel a devenit subit foarte complex. Apelând însă la Siri, prin comenzi vocale a putut fi apelată garda de coastă, iar pescarii au fost localizați și salvați.

O parte din noroc a constat și în faptul că telefonul folosit în întreaga operațiune de salvare a fost un iPhone 7 care este rezistent la apă.

Citește și: