08 iun. 2016 | 07:10

Cum a salvat un iPhone viața unui copil

ACTUALITATE
Cum a salvat un iPhone viața unui copil

Nimeni nu se aștepta ca printr-o comandă inițiată prin ”Hey, Siri” să reușească să salveze viața unui copil.

Siri este un asistent virtual foarte util prezent pe orice iPhone din ultimii câțiva ani. Hey Siri în schimb este o comandă ce vă permite să apelați asistentul virtual fără să deblocați telefonul. Astfel, sunteți mult mai rapid la utilizarea unor funcții comune, precum realizare de căutări online, setarea unor alarme sau definirea de mementouri.

Până la iPhone 6S și 6S Plus însă, ”Hey, Siri” nu a funcționat decât în momentul în care telefonul vostru era pus la încărcat. În contextul în care monitorizarea mediului înconjurător pentru respectiva comandă necesita fie un cip dedicat, fie energie electrică suplimentară, este normal că primele telefoane capabile să interacționeze cu Siri nu permiteau această funcție.

Trecând însă peste ingineria din spate, modul în care Hey Siri s-ar putea să fi salvat viața unei fetițe de doar un an este cât se poate de simplu și s-a petrecut de curând în Australia. O mamă cu numele de Stacey Gleeson se îngrijea de fetița ei când a observat că aceasta a încetat să mai respire. Din sperietură, a vrut să cheme salvarea, dar a scăpat telefonul din mână pentru că a încercat să și resusciteze fetița în același timp.

Deoarece în astfel de situații fiecare secundă contează, spre surprinderea ei, Stacey și-a adus aminte că are activată funcția și a strigat în engleză ”Hey, Siri, cheamă ambulanța”. Până să realizeze ce se întâmplase, salvarea era la ușă, iar fetița a început din nou să respire datorită intervenției rapide.

În altă ordine de idei, s-ar putea să vă gândiți că nu durează foarte mult să sunați la 112 și să chemați o salvare, dar prin acest sistem automatizat, întregul proces a fost eficientizat semnificativ, iar când fiecare secundă contează, o comandă precum ”Hey, Siri” cheamă salvarea chiar s-ar putea să fi salvat o viață.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele