01 mai 2017 | 11:00

Apple vrea să-ți încarci telefonul de la routerul wireless din casă

ACTUALITATE
Apple vrea să-ți încarci telefonul de la routerul wireless din casă

După ce au apărut căștile cu adevărat wireless, se pare că Apple vrea să faciliteze încărcarea cu energie electrică a unui smartphone fără vreun fir sau dock.

Multe dintre smartphone-urile de top pe care le găsiți la această oră în magazine incorporează un algoritm de încărcare fără fire. Acela se bazează pe un câmp electromagnetic generat de dock-ul de alimentare. Din păcate, deși nu mai ești nevoit să introduci cablul în telefon, ești totuși limitat la o zonă foarte bine definită pe care trebuie să-ți amplasezi dispozitivul cu scopul încărcării cu energie electrică.

În teorie, când te referi la încărcare wireless, aceasta ar trebui să fie cu adevărat wireles, iar un patent al celor de la Apple detaliază cum ar putea fi posibil așa ceva. Descoperit de cei de la AppleInsider, patentul cu pricina a fost obținut în urmă cu ceva timp de către gigantul din Cupertino și, cu un pic de noroc, l-am putea vedea implementat în iPhone 8. Au existat deja multe zvonuri legate de prezența unui sistem de încărcare fără fir, mai mult sau mai puțin original, în iminentul smartphone al companiei americane.

Conform scenariului descris în patent, cei de la Apple au făcut numeroase experimente pe marginea acestui subiect, inclusiv pentru obținerea de energie electrică dintr-un router Wi-Fi cu scopul alimentării unui smartphone. În aceeași documentație există referințe către polarizare duală și antene aplatizate pe dublă frecvență care, în teorie, ar trebui să se reflecte într-o distanță mai mare pe parcursul perioadei de încărcare. Scenariul ideal ar fi să te poți deplasa prin casă în timp ce telefonul din buzunar se încarcă.

Apple are o bază de date cu patente foarte stufoasă și sunt șanse foarte mari ca acesta să nu se reflecte neapărat într-o versiune comercială a tehnologiei descrise. Micul detaliu nu ar trebui însă să ne împiedice să sperăm că în viitorii câțiva ani nu vom mai avea o problemă cu autonomia telefonului mobil.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele