Banii Apple ar putea cumpăra România. De mai multe ori

Banii Apple ar putea cumpăra România. De mai multe ori
Alexandru Puiu
Alexandru Puiu
10:05 10.11.2017

Din cauza unei presupuse lipse de inovație, ai fi fost tentat să crezi că situația financiară a Apple nu este îmbucurătoare. În realitate, continuă să depășească recorduri.

O referință foarte relevantă pentru valoarea unei țări și performanța ei financiară este produsul intern brut. În cazul țării noastre, ultima valoare făcută publică pe marginea acestui subiect a fost de 186,69 miliarde de dolari, conform TradingEconomics.com. În același timp, recordul României pe ultimii 30 de ani a fost de 208 miliarde de dolari (PIB-ul din 2008). Cumpărarea unei țări e, desigur, un calcul ipotetic, raportat la cifre, nu un lucru care s-ar putea întâmpla.

Valoarea acțiunilor Apple tranzacționate la bursă a atins de curând pragul de 900 miliarde de dolari în mijlocul zilei de tranzacționare. Această cifră este cu atât mai impresionantă cu cât a confirmat depășirea de către Apple a unui nou record. Gigantul din Cupertino, conform celor de la MarketWatch, a devenit la ora actuală cea mai valoroasă companie americană din toate timpurile. De când există bursa americană, nici o companie nu a atins vreodată cifra de 900 miliarde, indiferent de domeniul de activitate.

Partea și mai interesantă este că valoarea acțiunilor Apple continuă să crească. La doar câteva săptămâni după introducerea de noi smartphone-uri, directorii companiei americane au foarte multe motive de bucurie. Pentru prima oară în câțiva ani au lansat un telefon cu un design revoluționar care se vinde precum pâinea caldă, independent de prețul foarte generos.

Analiștii sunt foarte optimiști din prisma viitorului Apple. Compania americană o duce atât de bine, încât s-ar putea să atingă pragul de 1.000 de miliarde de dolari sau un trilion în viitorul apropiat. Această posibilitate este cu atât mai mare cu cât primele cifre de vânzări pentru iPhone X nu au fost încă incluse în nici un raport oficial. Momentan, nu știm decât că aparatul continuă să fie o himeră în inventarul marilor operatori de telefonie de pe întregul mapamond. În primele trei zile de precomenzi, între 9 și 12 milioane de dispozitive au fost precomandate.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI