22 iun. 2017 | 19:22

Angela Merkel se implică în industria gamingului

ACTUALITATE
Angela Merkel se implică în industria gamingului

Nici nu s-a terminat bine E3 și deja ne gândim la următorul eveniment important de gaming al lumii. În cadrul conferinței din Statele Unite ale Americii am avut parte de foarte multe surprize și lansări îndelung așteptate. Considerată ca una dintre cele mai mari conferințe de gaming din lume, E3 pălește în popularitate pe lângă Gamescom.

Gamescom a strâns anul trecut nu mai puțin de 345.000 de participanți. Față de E3, la care au participat ”doar” 68.000 de oameni, evenimentul care are loc în fiecare an în Germania este unul dintre cele mai mari din calendarul anual al gamingului. Anul acesta, Gamescom va debuta în Koln pe 22 august și va avea parte de o premieră foarte interesantă. Personalitatea care va deschide oficial evenimentul va fi chiar Cancelarul Germaniei, Angela Merkel.

”Participarea Cancelarului este un semn de mare apreciere pentru noi”, a spuns Gerald Bose, organizatorul evenimentului. În plus, vizita lui Merkel este considerată o onoare atât pentru dezvoltarea Gamescom, cât și pentru toată industria de gaming din Europa și din lume. Evenimentul din Koln este cel mai mare de acest gen, iar orașul german este recunoscut ca fiind un pol al dezvoltării de digital media și entertainment, notează Eurogamer.net.

Angela Merkel este considerată o persoană destul de rigidă care nu dă senzația că s-ar bucura, în general, de jocurile pe calculator. E deja destul de preocupată cu probleme cu care se confruntă Uniunea Europeană. Atunci când trebuie să gestionezi o situație atât de delicată precum Brexit-ul nu prea ai timp să te joci. Însă prezența ei pe scena unui astfel de eveniment are rolul de a pune accentul pe importanța industriei de gaming care crește la foc automat.