21 feb. 2017 | 13:20

Android 8 ar urma să se numească Android Oreo

ACTUALITATE
Android 8 ar urma să se numească Android Oreo

Încă de la primele versiuni ale sistemului de operare Google, fiecare versiune de Android a fost asociată cu un desert. A venit rândul Android 8.

Sistemul de operare Android a apărut oficial la scurt timp după lansarea primului iPhone. În teorie, au fost dezvoltate cam în aceeași perioadă, doar că platforma Google s-a aflat mai mult timp în beta. Prima variantă a ajuns pe piață pe 23 septembrie 2008. Din acel moment, fiecare versiune majoră a avut un nume de desert. Denumirea era aleasă pornind de la prima literă cu scopul de a respecta ordinea literelor din alfabet. Pornind de la acest principiu, am avut Cupcake, Donut, Eclair, Froyo, Gingerbread, Honeycomb, Ice Cream Sandwich, Jelly Bean, KitKat, Lollipop, Marshmallow, Nougat.

Subiectul acestor denumiri este unul de mare interes pentru fanii platformei și, de fiecare dată, se speculează intens pe marginea numelui viitoare iterații. Având în vedere numărul deserturilor care încep cu litera O, nu erau foarte multe posibilități pentru Android 8, dar o confirmarea aproape oficială pe marginea subiectului este îmbucurătoare. Aceasta a venit zilele trecute de la Hiroshi Lockheimer – SVP Android în cadrul Google.

Prin intermediul postării pe Twitter de mai jos, deși clipul nu a fost însoțit de o descriere stufoasă, referința către îndrăgiții biscuiți Oreo este evidentă. Anul trecut am avut parte de Android Nougat, Oreo începe cu O, iar litera O vine în alfabet după N. Dacă vom mai primi și alte confirmări legate de acest titlu, va fi intersant de văzut dacă se va repeta situația de acum câțiva ani cu KitKat.

Deoarece KitKat este un nume de brand, la scurt timp după lansarea Android KitKat au apărut în magazine ediții speciale de KitKat cu androidul verde. S-ar putea să vedem o situație similară cu Oreo, dar vom afla răspunsul la această dilemă abia peste câteva luni.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele