În curând, actualizările din Windows 10 vă vor costa mult

În curând, actualizările din Windows 10 vă vor costa mult
Alexandru Puiu
Alexandru Puiu
07:48 20.03.2017

Modul în care Microsoft forțează actualizările din Windows 10 va deveni și mai agresiv odată cu lansarea Windows 10 Creators Update.

Pe lângă toate părțile bune incluse în cel mai nou sistem de operare Microsoft, actualizările din Windows 10 au fost un subiect foarte frustrant pentru utilizatori. În condițiile în care foarte mulți utilizatori s-au trezit că li se închide brusc sistemul doar pentru a nu-l mai putea folosi 10 minute sau chiar și jumătate de oră, update-urile nu sunt o veste bună.

În teorie, când am început să vorbim despre Windows 10 Creators Update, procesul de actualizare părea să fie radical îmbunătățit. Utilizatorii puteau amâna instalarea actualizărilor până la 24 de ore fără probleme, iar dimensiunea efectivă a fișierelor descărcate varia în funcție de update-urile instalate anterior.

În acest weekend, Microsoft a venit însă cu o veste foarte supărătoare pentru cei care își folosesc deseori PC-ul cu Windows 10 conectat la o conexiune mobilă de date. La ora actuală, dacă bifați metered connection în Windows Update, sistemul de operare va evita descărcarea actualizărilor până ajungeți la Wi-Fi.  Parțial, această politică se va aplica și pe viitor, dar vor exista momente în care restricția voastră va fi complet ignorată, iar factura de mobil s-ar putea să crească subit din cauza politicii gigantului din Redmond.

WinSupersite a detaliat zilele trecute întregul proces prin care vă vor fi servite actualizările odată cu trecerea la Windows 10 Creators Update. Din câte se pare, Microsoft vă va livra actualizările mari în aceleași condiții ca până acum, dar patch-urile clasificate ca fiind critice sau ,,necesare pentru ca Windows-ul să funcționeze lin” vor fi instalate chiar dacă utilizați o conexiune mobilă de date. Nu putem decât să sperăm că actualizări de câteva sute de MB nu vor ajunge să aibă statutul de foarte importante, pentru că instalarea lor s-ar putea să vă coste scump. Rămâne să așteptăm lansarea Windows 10 Creators Update luna viitoare pentru a afla toate detaliile pe marginea acestui subiect.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI