13 dec. 2016 | 11:21

Xiaomi lansează prima trotinetă electrică accesibilă

ACTUALITATE
Xiaomi lansează prima trotinetă electrică accesibilă

În urmă cu aproximativ o săptămână, cei de la Xiaomi încercau să creeze interes pentru o iminentă lansare. Acum aflăm că era vorba de o trotinetă electrică.

Deja de câțiva ani, am început să fim asaltați de mijloace de transport electrice. Acestea sunt din ce în ce mai creative, fiabile și vă oferă o soluție economică și ecologică pentru a vă deplasa pe distanțe mici sau relativ mici. În principiu, acestea ar trebui să vă descurajeze să mai porniți mașina când vreți să ajungeți la muncă sau la școală.

Pe lângă gadgeturi electrice complet noi ca design și funcționalitate, tot din acest trend au început să facă parte scootere electrice, role electrice și, mai recent, trotinete electrice. Din invitația celor de la Xiaomi se putea desluși că este vorba de un vehicul electric, dar nimeni nu se aștepta la o trotinetă precum cea din imaginile alăturate.

Disponibilă în două culori și cu un design mai mult clasic decât futurist, creația celor de la Xiaomi poartă numele Mi Electric Scooter. Datorită aspectului exterior, acesta este genul de produs care nu va sări în ochi nimănui, iar asta e un lucru bun. Are totuși un avantaj semnificativ derivat din faptul că este electric. E vorba de viteza sporită și consumul redus de energie.

Mi Electric Scooter, pe lângă faptul că facilitează transportul între două puncte, este pliabil, ajutându-vă să-l puneți într-un ghiozdan sau o geantă atunci când nu-l folosiți și vreți să-l luați cu voi în deplasare. Luând în calcul greutatea de 12,5 kilograme nu este foarte ușor, dar pe distanțe mici nu ar trebui să întâmpinați dificultăți în a-l duce în spate.

Are o lumină de tip LED în față pentru luminarea traseului și o viteză maximă de 25 kilometri pe oră. Bateria vă asigură o autonomie de aproximativ 30 de kilometri, iar sistemului de frânare dublă E-ABS ar trebui să prevină eventual dezastre.

Momentan, Xiaomi Mi Electric Scooter este disponibil doar în China la un preț de aproximativ 272 de euro.

Xiaomi-Mi-Electric-Scooter

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele