Atrăgătorul Xiaomi Mi Mix aduce serviciile Microsoft în centrul atenției

Atrăgătorul Xiaomi Mi Mix aduce serviciile Microsoft în centrul atenției

Microsoft s-a dat bătut în lupta pentru cele mai populare smartphone-uri, dar asta nu înseamnă că nu-și va mai simți prezența pe telefoane precum Xiaomi Mi Mix, fie ele și cu Android.

Decesul Windows Phone a fost anunțat deja de câteva luni și, cu toate că se vor mai lansa câteva actualizări pentru respectiva platformă și este posibil să vedem câteva telefoane noi, acelea vor fi dedicate în mod exclusiv utilizatorilor business. Asta înseamnă că, dacă vă doriți un telefon cu Windows 10 Mobile, opțiunile voastre sunt limitate la câteva terminale pe care le numărați pe degete.

În altă ordine de idei însă, dacă fascinația voastră este cu asistentul virtual Cortana și suita Microsoft Office, pe acestea s-ar putea să le vedeți pe un număr din ce în ce mai mare de gadgeturi cu Android. Cel puțin în ceea ce o privește pe Cortana, respectivul serviciu s-ar putea să fi început pe terminalele cu Windows Phone, dar acum se regăsește și pe desktopurile cu Windows 10, iar Microsoft se pare că vrea să ne arate că poate concura de la egal la egal cu alternativa de la Google.

Primul telefon cu Android ce va veni preinstalat cu Cortana ca asistent virtual în centrul anteției, este Xiaomi Mi Mix. În contextul în care am descris în urmă cu aproximativ o lună respectivul gadget ca fiind telefonul visurilor noastre, aceasta poate fi considerată o victorie importantă pentru gigantul din Redmond. În plus, suita de aplicații Microsoft Office, cu Word, Excel, PowerPoint și Outlook vor fi preinstalate pe aparat.

În cazul în care Xiaomi Mi Mix vă este un nume străin, acesta este un smartphone cu diagonala de 6,4 inci cu o ramă aproape inexistentă pe trei dintre cele patru laturi. Include un amalgam de tehnologii inovative, iar ecranul gigantic nu-i afectează manevrabilitatea. Au existat câteva zvonuri cum că vom vedea și o versiune cu o diagaonală mai mică a telefonul dar se pare că au fost dezmințite în mod oficial.

Citește și:
Sursa: Ubergizmo