X1 xDrive25Le iPerformance este primul SUV hibrid de la BMW

X1 xDrive25Le iPerformance este primul SUV hibrid de la BMW

Ediția 2016 a Salonului Auto de la Chengdu a fost marcată de o premieră din partea BMW. Compania a lansat modelul X1 xDrive25Le iPerformance, un SUV compact de lux, primul hibrid plug-in din această categorie.

Noul model BMW a fost dezvoltat în paralel cu modelul nou BMW X1, ce a fost lansat în toamna lui 2015. Acesta se folosește de tehnologia BMW eDrive, oferind clienților posibilitatea de a conduce ecologic.

Hibridul X1 se bazează pe curent electric, dar poate funcționa și pe combustibil. În timp ce motorul clasic oferă suport punții față, motorul electric este conectat la puntea spate a vehiculului.

Motorul pe benzină are o capacitate de 1,5 litri și este disponibil în variante de transmisie manuală și automată, ambele având o cutie cu șase trepte. Puterea maximă dezvoltată de motorul clasic este de 136 CP; în paralel, motorul electric dezvoltă o putere maximă de 95 CP. Funcția eBoost, caracteristică BMW, permite un cuplu maxim combinat de 385 Nm.

Consumul mediu mixt al noului BMW X1 xDrive25Le iPerformance este de 1,8l/100km, iar viteza de 100 km/h poate fi atinsă în doar 7,4 secunde. Tracțiunea sporită este asigurată de tehnologia BMW xDrive.

La capitolul autonomie, varianta hibridă a modelului BMW X1 promite 60 de kilometri parcurși în regim electric. Un plin de benzină crește autonomia totală a automobilului la 630 de kilometri. O serie de moduri de condus oferă soluții atât pentru consum ecologic, cât și pentru performanță.

Modul Max eDrive oferă viteze de până la 120 km/h cu emisii zero, iar modul Save Battery se adresează traficului urban, bateria fiind solicitată mai puțin, pentru o autonomie crescută. Butonul Driving Experience Control oferă șoferilor acces la alte trei moduri de condus, Sport, Comfort și ECO PRO. Modul Sport se adresează celor ce doresc performanță ridicată, în timp ce modul ECO PRO este creat pentru eficiență energetică, mai ales în ceea ce privește funcții precum aerul condiționat. Modul Comfort reprezintă un echilibru între performanță și economia de energie.

Bateria litiu-ion a modelului BMW X1 xDrive 25Le iPerformance are nevoie de doar 3,7 ore pentru a fi alimentată complet, în timp ce 2,9 ore sunt necesare pentru ca bateria să fie încărcată la 80% din capacitatea totală. BMW oferă conducătorilor auto informații în timp real despre bateria mașinii, mulțumită sistemului Efficiencytainment, iar pe bord se găsesc indicatori diverși cu privire la consumul de energie electrică.

BMW X1 xDrive 25Le iPerformance este disponibil în variantele Sport și Cross Country. Automobilul oferă un interior spațios și un acoperiș panoramic. Din păcate, cel puțin deocamdată,  modelul a fost lansat exclusiv pentru piața din China. 

Autor: George Stanciu

Etichete: