Windows 10 continuă să piardă lupta cu Windows 7

Windows 10 continuă să piardă lupta cu Windows 7

La un an după lansarea Windows 10, a sosit momentul să aflâm cât de eficiente au fost invitațiile agresive la upgrade din partea Microsoft printr-un set de statistici detaliate.

În ultimul an, eforturile Microsoft de promovare a Windows 10 au atins cote alarmante. Foarte mulți utilizatori de Windows 7 și Windows 8.1 s-au frustrat enorm în momentul în care au văzut că se trezesc pur și simplu cu Windows 10 instalat pe PC sau se lovesc zilnic de notificări ambigue menite să faciliteze upgrade-ul.

Deși are deja câteva procese pe rol legate de modul în care a forțat utilizatorii să treacă la Windows 10, după primele 12 luni, se pare că marea masă a utilizatorilor continuă să fie fani Windows 7. În principiu, o mare parte dintre prietenii voștri este foarte probabil să fie utilizatori de Windows 10, dar la nivel global, cei de la Net Applications confirmă că doar 21% dintre utilizatorii de PC-uri și-au instalat noul SO.

În mare parte, ritmul de creștere a popularității Windows 10 este destul de impresionant. De la 18,43% în mai și 19,14% în iunie, saltul până la 21% este o dovadă clară a faptului că au existat destul de mulți care au așteptat până în ultimul moment să profite de upgrade-ul gratuit la noua creație Microsoft.

Pe de altă parte, Windows 7 continuă să fie un lider incontestabil pe piața de PC-uri, iar situația are mari șanse să rămână în mare parte neschimbată pentru cel puțin câțiva ani. Cu o cotă de piață de 47,01%, abia de curând procentul de popularitate a scăzut sub 50% pentru bătrânul SO, în contextul în care în iunie avea 49,05%.

Cea mai îngrijorătoarea este însă popularitatea Windows XP. Un sistem de operare lansat în urmă cu 15 ani, pentru care Microsoft nu mai oferă suport, continuă să fie instalat pe 10,34% dintre PC-uri, iar rata sa de descreștere este infimă. Windows 8.1 sistemul de operare cel mai recent, în afară de 10, este pe 7,8% dintre sisteme global.

La aceasă oră, upgrade-ul la Windows 10 costă 120 de dolari, deși mai există câteva trucuri la care puteți apela pentru a vi-l instala gratuit.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Sursa: Ubergizmo