Vechile jocuri Pokemon au revenit la modă datorită Pokemon Go

Vechile jocuri Pokemon au revenit la modă datorită Pokemon Go

În urmă cu ceva timp, aflam că Nintendo nu a avut nici un amestec în realizarea Pokemon Go, dar asta nu înseamnă sub nici o formă că nu poate profita financiar înt-un mare fel de pe urma respectivului titlu.

Aparent, singurul mod prin care Nintendo poate obține bani din Pokemon Go este prin prisma faptului că deține 30% din The Pokemon Company, un gigant responsabil de licențierea drepturilor de utilizare pentru tot ceea ce înseamnă universul Pokemon. Creația celor de la Niantic este benefică Nintendo în mai multe moduri decât pare la prima vedere.

Dintr-un nou studiu publicat zilele trecute de NPD, care urmărește vânzările de jocuri în format fizic, din magazine, iese la iveală o explozie a interesului internauților pentru vechile jocuri Pokemon, dintre care, aproape toate, sunt dedicate dispozitivelor Nintendo și, aproape integral, au fost dezvoltate de studiourile Nintendo.

Până și vânzările de console Nintendo 3D au crescut într-un ritm surprinzâtor, într-un timp incredibil de scurt. Cei de la NPD au afirmat că 3DS-ul a fost cea mai bine vândută platformă de gaming în luna iulie a acestui an. În materie de jocuri efectiv, Pokemon Omega Ruby și Alpha Sapphire, lansate original în 2014, au revenit subit în actualitate, ocupând pozițiile 8 și 10 în topul celor mai vândute jocuri de luna trecută. Față de luna iulie a anului trecut, prezența respectivelor titluri în top se traduce printr-o creștere cu 80% a încasărilor. Pokemon X și Pokemon Y, lansate în 2013, au întâmpinat o creștere cu 200% a vânzărilor față de iulie 2015. În Statele Unite, cel mai bine vândut joc al luni, a fost Monster Hunter Generations, un alt titlu disponibil exclusiv pe 3DS și o dovadă clară a faptului că Nintendo este din nou la modă.

Oamenii au o fascinație pentru Pokemon Go al cărei impact a fost foarte bine sesizat de Nintendo printr-un comunicat oficial. ,,Recepția pozitivă la scară largă a aplicației mobile Pokemon Go, a reînnoit interesul în jocuri de bază Pokemon pe sisteme Nintendo.” În luna noiembrie a acestui an Pokemon Sun și Moon vor sosi pe 3DS. Rămâne să vedem ce impact or avea și ele asupra vânzărilor de console.

 

Citește și:
Sursa: The Verge