16 apr. 2016 | 13:02

Vânzările slabe determină Apple să producă mai puține telefoane

ACTUALITATE
Vânzările slabe determină Apple să producă mai puține telefoane

După cum era de așteptat, vânzările slabe au avut un impact asupra producției de telefoane Apple.

În cazul în care nu știați, iPhone 6S nu s-a vândut la fel de bine precum se așteptau cei de la Apple. În acest condiții, compania a fost nevoită să reducă numărul de dispozitive produse în perioada cuprinsă între lunile ianuarie și martie cu aproximativ 30%, în comparație cu același interval din anul 2015. Din păcate pentru oficialii companiei din Cupertino, situația nu s-a îmbunătățit nici la sfârșitul lunii martie, și nici la începutul lunii aprilie, motiv pentru care producția va fi redusă și în al doilea trimestru financiar din acest an.

Conform site-ului Phonearena, colaboratorii Apple din Japonia și din alte țări ar fi fost deja informați în legătură cu această situație. Mai mult decât atât, se pare că gigantul din Cupertino nu are de gând să producă mai mult modele iPhone SE pentru a suplini pierderile cauzate de popularitatea scăzută a flagship-urilor sale.

Având în vedere importanța pe care o are Apple pentru diviziile unora dintre cele mai mari companii din Asia, decizia aceasta ar putea afecta companii precum Japan Display sau Sharp, care se ocupă de furnizarea ecranelor LCD, sau Sony, care furnizează senzori pentru camerele foto.

Trecând peste acest lucru, trebuie să menționăm că nu doar Apple, ci și toată industria telefoanelor mobile a înregistrat o scădere importantă în ultima perioadă. Pentru prima oară, piața ar putea înregistra o creștere a vânzărilor mai mică de 10%. Publicația menționată mai devreme ne informează de asemenea că analiștii se așteaptă ca Apple să fi vândut în jur de 54,6 milioane de telefoane mobil în primele luni ale anului, spre deosebire de cele 61,2 milioane vândute în primul trimestru din 2015. Chiar și așa, Apple impresionează prin capacitatea sa de a înregistra un profit uriaș prin vânzarea de telefoane, iar noul iPhone SE este un exemplu foarte bun.