Vânzările de dispozitive pentru realitate virtuală ar putea scădea anul următor

Vânzările de dispozitive pentru realitate virtuală ar putea scădea anul următor

În 2016, numeroase companii au lansat dispozitive pentru realitate virtuală, însă piața ar putea scădea anul următor.

Vă spuneam la începutul acestui an că realitatea virtuală nu este o tehnologie accesibilă unui număr foarte mare de persoane. Se estima atunci că, pe parcursul anului, doar 13 milioane de PC-uri din toată lumea vor îndeplini cerințele minime pentru a suporta un kit pentru realitate virtuală. Din fericire, producătorii au observat acest lucru, iar unii dintre ei au luat anumite măsuri. Oculus, de exemplu, a dezvoltat o tehnologie nouă, numită Asynchronous Spacewarp, care permite sistemelor să redea conținutul mai fluent, reducând astfel specificațiile minime necesare.

Pe parcursul timpului, numeroși experți au declarat că piața gadgeturilor de realitate virtuală va crește, însă previziunile pentru anul următor nu le oferă motive de optimism. În condițiile în care unii spuneau în trecut că piața ar putea valora în jur de 150 de miliarde de dolari în anul 2020, analiștii sunt de părere că am putea asista la o scădere a cererii în anul 2017.

După cum era de așteptat, motivele sunt destul de simple. În primul rând, ar fi vorba de prețurile dispozitivelor pentru realitate virtuală (majoritatea nu sunt accesibile utilizatorilor de rând), iar în al doilea rând, despre lipsa conținutului. Și, după cum scrie și site-ul Phonearena, scepticismul este confirmat de vânzările scăzute ale unor gadgeturi precum Google Daydream View, Oculus Rift, Samsung Gear VR, PlayStation VR sau HTC Vive.

Desigur, Google, Samsung, Sony sau Facebook nu vor avea mari din acest punct de vedere, întrucât au suficiente resurse pentru a-și permite să aștepte dezvoltarea pieței. Nu același lucru ar putea fi spus despre HTC. Având în vedere faptul că piața telefoanelor mobile este în scădere, taiwanezii ar putea fi extrem de afectați de vânzările reduse de HTC Vive. Iar având în vedere faptul că Asus și Acer ar putea lansa propriile dispozitive anul viitor, concurența va deveni și mai acerbă.

Citește și:
Etichete: