Următorul Xiaomi Mi Note este foarte similar cu Galaxy Note 7

Următorul Xiaomi Mi Note este foarte similar cu Galaxy Note 7

Ca producător, a devenit foarte dificil să fii incredibil de original cu noul tău smartphone. Din acest motiv, nu ar trebui să fim surprinși când vedem că un producător important precum Xiaomi se inspiră într-un mare fel din Galaxy Note 7.

Nu au trecut decât câteva săptămâni de când Samsung a anunțat oficial noul său vârf de gamă pentru a doua jumătate a acestui an. Este vorba de Galaxy Note 7, un terminal care, timp de câteva luni, a fost subiectul multor zvonuri ce s-au dovedit a fi adevărate. Tocmai din pricina acelor zvonuri și având în vedere că Note 7 oricum este foarte similar cu Galaxy S7 Edge, nu a fost deloc dificil pentru un producător chinezesc să aducă pe piață ceva similar. Nu mă așteptam ca Xiaomi să facă acest gest, dar detaliile contează mai puțin.

xiaomi-mi-note-2-1-1

Xiaomi a devenit un producător foarte puternic de telefoane în China în doar câțiva ani. La capitolul producător autohton este fără probleme în top 3, alături de Huawei și Vivo. Parțial, acest titlu se menține și prin intermediul lansării constante de noi modele, iar în doar câteva săptămâni ar trebui să ajungă pe piață Mi Note 2.

Ilustrat în imaginile alăturate, telefonul, în mod inevitabil, vă aduce aminte de Note 7. La fel ca în cazul smartphone-ului Samsung, carcasa aparatului este o combinație de sticlă și metal. Partea cea mai ironică este că ecranul curbat pe margini ar putea fi chiar unul produs de Samsung, deoarece au existat câteva zvonuri cum că sud coreenii ar putea vinde respectivele ecrane producătorilor chinezești.

Pe spate, există un sistem de captură bazat pe două camere de 12 megapixeli, dar având în vedere că vorbim doar de niște randări, merită să percepeți aceste informații cu o doză semnificativă de reticență. În privința performanței, Xiaomi Mi Note 2 va ascunde la interior un Snapdragon 821 de la Qualcomm, cu 6GB RAM și o memorie internă de 128GB. Bateria va fi de 4000 mAh.

Având în vedere că Xiaomi Mi Note 2 ar trebui să ajungă pe piață luna viitoare la un preț de aproximativ 500 de dolari, nu este foarte dificil să ajungeți la concluzia că ar putea fi chiar o investiție mai bună decât Note 7.

Xiaomi-Mi-Note-2

Citește și:
Sursa: Ubergizmo