Următoarele filme Star Wars vor include și personaje gay

Următoarele filme Star Wars vor include și personaje gay

Se pare că J.J. Abrams vrea ca seria Star Wars să acorde credit tuturor minorităților, inclusiv celor sexuale.

The Force Awakens a fost primul film al francizei în care un negru și o femeie au jucat roluri principale. Planul lui Abrams este să transforme seria Star Wars într-una atotcurprinzătoare și cât se poate de diversă. Acesta a confirmat, în cadrul decernării premiilor Oscar Wilde, că va include și personaje gay. „Pentru mine, amuzamentul în Star Wars ține de multitudinea posibilităților. Prin urmare, ar fi o dovadă de închidere a minții și de contraintuiție să spui că nu va fi niciun personaj homosexual în această lume”.

Acesta ar fi un pas mare pentru franciză. Includerea minorităților de orice fel e un bonus al unui univers care înțelege faptul că trebuie să fie construit în așa fel încât să se poată identifica mulți oameni cu el. Star Wars se vrea o cultură corectă și nediscriminatoare, în care, deși există specii extratereste, limbi și lumi care nu există, orientările diferite de heterosexualitate nu sunt excluse, potrivit Gizmodo.

Deja există personaje homosexuale în universul Star Wars: în romanul lui Paul Kemp, numit Lords of the Sith, există personajul Moff Delian Mors. De asemenea, în Aftermath, scris de Chuck Wending, există Sinjir Rath Velus și Esmelle Wexley. Wending spunea că homosexualitatea devine un trend în SF și comics. Rămâne de văzut cum vor fi portretizate aceste personaje și în filme. Ar fi fost simpatic să fie vorba despre Finn și Poe, dar se pare că șansele să se întâmple asta sunt aproape nule.

Citește și: